Boston si uctil svojho kapitána, deň na to prehral s posledným Detroitom

NETKY.SK • 10 Február 2020, 09:31 • 2 min
Boston si uctil svojho kapitána, deň na to prehral s posledným Detroitom

BOSTON - Hokejisti Bostonu prehrali v nedeľňajšom dueli zámorskej NHL na ľade Detroitu 1:3. Líder súťaže tak napriek výraznej streleckej prevahe 40:20 podľahol poslednému tímu tabuľky a prišiel o šesťzápasovú víťaznú sériu. Noc predtým si Bruins uctili najdlhšieho hrajúceho kapitána histórie klubu Zdena Cháru.

slovakia

left justify in out

Najdlhšie hrajúci kapitán Bostonu 

Cez víkend sa však v Bostone diali veľké veci. Pred sobotným zápasom, kde nastúpili Bruins proti Coyotes, si Boston uctil svojho dlhoročného kapitána desaťminútovým slávnostným ceremoniálom pri príležitosti jeho jubilejného 1500. zápasu v NHL a 1000. zápasu v drese Bruins.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33),

 

Veľké gratulácie od súčasných hviezd NHL

Chárovi robili na ľade spoločnosť manželka, dcéra a dvaja synovia. Z rúk prezidenta klubu Cama Neelyho dostal od tímu hodinky, zájazd do ľubovoľnej destinácie, zlatú hokejku a obraz. Diváci v TD Garden si potom mohli pozrieť na videu aj vrcholy jeho kariéry. V ňom sa potom Chárovi dostalo niekoľko gratulácií od ligových osobností ako Alexander Ovečkin, Jonathan Toews, Mark Giordano či Steven Stamkos.

 

 

"Hlavou mi prešlo veľa emócií. Bol som nesmierne šťastný, že tam mohla byť so mnou moja rodina, pretože to sú ľudia, ktorí toho veľa obetovali počas mojej kariéry. Najmä moja manželka. Som veľmi vďačný za tento ceremoniál," citoval Cháru klubový web.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33),

 

Okamihy kariéry 

Štyridsaťdvaročný obranca vstúpil do NHL v drese New Yorku Islanders, potom pôsobil v Ottawe Senators. V roku 2011 priviedol Boston ako kapitán k zisku Stanleyho pohára. V NHL odohral 1539 zápasov v základnej časti, v ktorých nazbieral 655 bodov (205+450), v play off pridal 68 bodov (18+50) v 182 dueloch. V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu sezóny.

 

 

Zakopnutie Bostonu

Do bránky včerajšieho zápasu, pre slovenského kapitána "medveďov" už 1501. v NHL, sa mal pôvodne postaviť Jaroslav Halák, tesne pred zápasom ho ale vyradili zdravotné problémy a do zápasu nastúpil Tuukka Rask. Dva góly Detroitu zaznamenal Andreas Athanasiou, 39 zákrokmi sa blysol brankár Jonathan Bernier.

 

 

Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v drese Bostonu 18:47 min, mal dve strely na bránku.

 

Sumár nočného zápasu NHL:

DETROIT RED WINGS - BOSTON BRUINS 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 23. Perlini (Erne), 48. Athanasiou (Bertuzzi, D. Larkin), 60. Athanasiou (Ehn, Hronek) – 41. Krug (Pastrňák, Bergeron). Brankári: Bernier - Rask, strely na bránku: 20:40, 19.515 divákov

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies