Hecl bude využívať novú koncepciu pri výbere mládežnických reprezentantov

NETKY.SK • 27 Október 2017, 10:44 • 2 min
Hecl bude využívať novú koncepciu pri výbere mládežnických reprezentantov

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 15 rokov v aktuálnej sezóne funguje pod vedením trénera Radoslava Hecla, ktorý do nej priniesol novú koncepciu výberu mladých adeptov na najcennejší dres. Kým doteraz „pätnástka“ absolvovala viacero jednodňových akcií a zápasov na regionálnej úrovni, po novom to budú niekoľkodňové sústredenia.

slovakia

left justify in out

"Tento model je dielom celého realizačného tímu, ktorý dostal možnosť vyjadriť sa k procesu tvorby ‚pätnástky‘. Spoločne sme sa dohodli, že bude účelné spraviť zopár zmien," povedal manažér Heclovho výberu Roman Sýkora, ktorý v uplynulých dvoch sezónach pracoval pri výbere do 15 rokov ako hlavný kouč.

V novembri sa v Poprade, Dolnom Kubíne a v Novom Meste nad Váhom uskutočnia regionálne výcvikové tábory. "Na niekoľkodňových sústredeniach máme možnosť porovnať nielen výkonnosť, ale aj mentálnu pripravenosť a povahové vlastnosti hráčov. Chceme tiež otestovať aj ich fyzickú pripravenosť, pričom výsledky testovaní sa budú ukladať do databázy. Súčasne máme tiež v pláne hráčov vzdelávať, aby vedeli, ako sa majú pripravovať na zápas či ako sa majú stravovať. Preto každý večer absolvujú rôzne prednášky, ktoré azda tiež prispejú k ich ďalšiemu hokejovému vývoju," myslí si tréner Radoslav Hecl.


img


Realizačný tím výberu SR „15“ sa rozhodol pripraviť úvodné kempy až v novembri, v minulosti sa konali skôr. "Nechceli sme sa uponáhľať s prvými výbermi. Začíname až v novembri. Pre niekoho neskoro, ale chceli sme, aby chalani mali možnosť sa prejaviť najprv v kadetských súťažiach. Nechceli sme, aby sa do regionálnych výberov ‚pätnástky‘ dostali na základe toho, čo bolo v minulej sezóne. Podstatná je ich aktuálna výkonnosť, ktorá môže byť iná," vysvetľuje Sýkora.

 


Hecl so Sýkorom chcú dať najprv priestor hráčom zo zahraničia. "Oslovíme aj tých, ktorí sú v zahraničí. Sám mám informácie, že veľa kvalitných hokejistov ročníka 2003 pôsobí v zahraničných ligách. Určite aj im dáme príležitosť," poznamenal Sýkora. Základným predpokladom nominácie legionárov je však ich dostatočná herná kvalita. "Nebudeme sa pozerať na to, kde kto hrá, ak daný hráč spĺňa kritéria reprezentanta. Na základe odporúčaní vieme, že máme vonku zhruba desať až pätnásť hráčov. Tých by sme chceli zaradiť do troch výcvikových táborov podľa toho, kde sídli ich materský klub na Slovensku, aby sa dostali na istý čas aj domov. Ak to však nebude možné, tak nevadí. Dôležité pre nás bude to, aby sme mohli vidieť ich výkonnosť a spoznať aj ich ľudské vlastnosti mimo ľadu," ozrejmil Hecl.

 

img

Tréner výberu do 15 rokov považuje za dôležité sledovanie a skauting potenciálnych adeptov. "Do svojho tímu som si preto schválne vyberal asistentov z regiónu stred, kde pôsobí Tomáš Pšenka, a z regiónu východ, kde pôsobí Tomáš Kochan," prezradil Radoslav Hecl, ktorý bude mať na starosti sledovanie hráčov na západnom Slovensku. "Súčasne sme si vytvorili minitímy, v ktorých spolupracujeme s ďalšími trénermi, a tí sledujú ďalšie zápasy Ligy kadetov, aby nám tak neušiel žiadny z potenciálnych adeptov," doplnil.

Po novembrovej prvej etape tvorby reprezentácie hráčov do 15 rokov budú nasledovať ďalšie - v decembri sa dva tímy zúčastnia na turnaji v Poprade, vo februári to bude viacdenný výcvikový tábor a pred koncom sezóny možno pribudne aj medzištátny turnaj.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies