Halenár: Návrat Vitteka je obrovským prínosom pre celú ligu

NETKY.SK • 12 September 2013, 11:19 • 2 min
Halenár: Návrat Vitteka je obrovským prínosom pre celú ligu

BRATISLAVA - Futbalový útočník Juraj Halenár je presvedčený, že pôsobenie jeho klubového spoluhráča Róberta Vitteka v ŠK Slovan Bratislava bude mať pozitívny vplyv na najvyššiu slovenskú súťaž Corgoň ligu.

slovakia

left justify in out

S 23 gólmi najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie Vittek sa po účinkovaní v istanbulskom klube Büyüksehir Belediyespor začiatkom septembra vrátil do vlasti a dohodol sa na zmluve do konca augusta 2014 s úradujúcim slovenským šampiónom. "To, že sa vrátil, považujem sa obrovský prínos pre náš tím, ale i pre celú Corgoň ligu. Veď ide o hráča, ktorý vo svete niečo dosiahol. Desať rokov úspešne pôsobil v zahraničí, kde nadobudol nezaplatiteľné skúsenosti. Je to fantastická posila, máme sa od neho čo učiť," povedal Halenár pre portál corgonliga.sk na margo bývalého hráča 1. FC Norimberg, Lille, MKE Ankaragücü, Trabzonsporu a Büyüksehir Belediyespor. Tridsaťročnému trnavskému rodákovi Halenárovi sa po príchode autora štyroch gólov Slovenska na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike Vitteka zmenili povinnosti na ihrisku. "Spod hrotu som sa posunul do stredu zálohy, kde tvorím hru. Priznám sa, že ma tento ťah čiastočne prekvapil, ale teším sa z toho, pretože som veľakrát pri lopte a spolupráca so stredopoliarom Jiřím Kladrubským funguje zatiaľ na výbornú," uviedol Halenár.

Tridsaťjedenročný zakončovateľ Vittek môže absolvovať súťažnú premiéru po návrate do Slovana v sobotu 14. septembra v rámci 9. kola Corgoň ligy, keď bratislavský klub odohrá zápas v Banskej Bystrici. "Na Štiavničkách to nikdy neboli ľahké zápasy, či už som tam hral s Interom, Petržalkou, alebo so Slovanom. Musíme podať konsolidovaný a koncentrovaný výkon," povedal Halenár na margo najbližšieho súpera. V utorok 17. septembra nastúpia "slovanisti" na ligové stretnutie proti FC Nitra v domácom prostredí po vypršaní disciplinárneho trestu už aj s očakávanou podporou fanúšikov. "Pokiaľ ide o duel s Nitrou, teším ma, že sa diváci vrátia na štadión, pretože je naozaj ťažké hrať pred prázdnymi tribúnami. Hráčovi chýba motivácia, na ihrisku je počuť každé slovo. Nitrania sa budú chcieť ukázať ako každé iné mužstvo na Pasienkoch. Musíme sa na nich dobre pripraviť. To, že okupujú spodné priečky tabuľky, nemôžeme brať vôbec do úvahy," uzavrel autor dvoch ligových gólov v sezóne 2013/2014 Halenár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies