Halákov produktívny spoluhráč Steen mimo hru pre ostras mozgu

NETKY.SK • 29 December 2013, 10:55 • 2 min
 Halákov produktívny spoluhráč Steen mimo hru pre ostras mozgu

ST. LUIS - Vedenie hokejového klubu St. Louis Blues doplnilo švédskeho útočníka Alexa Steena na zoznam zranených hráčov pre otras mozgu.

slovakia

left justify in out

Podľa zámorských médií je termín jeho návratu do kolotoča NHL neurčitý.

Informáciu, že druhý najlepší kanonier zámorskej profisúťaže vypadol z hry na neurčito, potvrdil aj generálny manažér "bluesmanov" Doug Armstrong. "Tvrdím, že na neurčito, pretože to môže byť zo dňa na deň, ale aj z týždňa na týždeň," povedal Armstrong. "Neurčili sme mu žiadny termín návratu, ale už trénujeme, takže dúfame v jeho skorí návrat." 

Spoluhráč slovenského brankára Jaroslava Haláka nehral za svoj tím od 21. decembra, keď v zápase s Edmontonom Oilers odstúpil pre nešpecifikované "zranenie hornej časti tela". Steen, pre ktorého to je už druhý otras mozgu počas jeho pôsobenia v St. Louis, necestoval s tímom ani na dvojzápasový "trip" do Dallasu a Minnesoty. 

Vedenie Blues sa domnieva, že prvé symptómy zranenia sa u neho ukázali už 16. decembra po zásahu Zacka Smitha z Ottawy. Smith dostal trest za nepovolený zákrok na hlavu, ale v ďalších zápasoch mohol nastúpiť. Steen dostal zásah vysokou hokejkou aj 19. decembra v súboji s Douglasom Murrayom z Montrealu a posledný prišiel od bývalého spoluhráča Davida Perrona z Edmontonu. 

Hokejista zo severu Európy zaznamenal vo svojej deviatej zámorskej sezóne zatiaľ v 35 zápasoch základnej časti 24 gólov a 14 asistencií. Len minulý mesiac podpísal trojročný kontrakt ma 17,4 milióna dolárov. Steen vynechal pre otras mozgu už 39 stretnutí v sezóne 2011/2012, vtedy utrpel zranenie 23. decembra 2011 v zápase s Phoenix Coyotes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies