Hádku britských europoslancov v Štrasburgu budú vyšetrovať francúzske úrady

NETKY.SK • 26 Október 2016, 15:30 • 2 min
Hádku britských europoslancov v Štrasburgu budú vyšetrovať francúzske úrady

ŠTRASBURG – Hádku dvoch europoslancov z britskej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP), ktorý sa skončil hospitalizáciou poslanca Stevena Woolfea, budú vyšetrovať francúzske úrady. Informoval o tom dnes predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz.

slovakia

left justify in out

Svoje rozhodnutie zdôvodnil vážnosťou celého prípadu a nedostatkom dôkazov. Prenechanie vyšetrovania francúzskym úradom mu odporučila aj poradná komisia EP, keďže vyjadrenie oboch europoslancov si protirečili.

 

Woolfe uviedol, že ho po stretnutí so straníckymi kolegami udrel ďalší eurosposlanec z UKIP Mike Hookem do tváre. Hookem tieto obvinenia odmieta. Woolfe po hádke omdlel a zdravotníci ho odviezli do nemocnice. Incident sa stal 6. októbra počas plenárneho zasadnutia EP. Predseda EP si ponechal právo disciplinárne potrestať účastníkov hádky v závislosti od výsledku vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies