Gullit i Kunert chcú Chelsea, McManaman: Zbláznili ste sa?

NETKY.SK • 26 September 2014, 18:52 • 2 min
Gullit i Kunert chcú Chelsea, McManaman: Zbláznili ste sa?

BRATISLAVA - Slávna trofej pre víťaza futbalovej Ligy majstrov je po štyroch rokoch opäť na Slovensku, kde v rámci UEFA Champions League Trophy Tour pobudne až do nedele 28. septembra. Počas štyroch týždňov navštívi štyri krajiny.

slovakia

left justify in out

"Ušatý pohár“, ktorý je 73,5 cm vysoký a 46,5 cm široký a váži 7,5 kg, zavítal v piatok aj za prítomnosti ambasádorov a niekdajších skvelých futbalistov Ruuda Gullita a Steva McManamana do Bratislavy a bude hosťovať aj v ďalších troch mestách - rakúskej Viedni (2. - 4. 10., ambasádorom bude Michael Konsel), chorvátskom Záhrebe (10. - 12. októbra, ambasádor Goran Vlaovič) a srbskom Belehrade (17. - 19. 10., ambasádor Dejan Stankovič).

 

Vystúpiť na piedestál, triumfovať v Lige majstrov a získať tak honor najlepšieho futbalového klubu na starom kontinente je cieľom každého európskeho tímu. Dosiaľ najviac - až desaťkrát - sa tešil z primátu Real Madrid, ktorý je aj úradujúcim víťazom. "Keď chcete triumfovať v tejto súťaži, musíte mať silné mužstvo. Všetkým sa to určite nepodarí. Mne to vyšlo dva razy v drese Realu Madrid, spomienky mi zostanú do konca života," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave Steve McManaman. 

 

Tento bývalý anglický reprezentant ako aj ostatní štyria prítomní respondenti na "tlačovke" odpovedali na viacero otázok z pléna, aj na to, koho tipujú, resp. ktorému klubu by dopriali v sezóne 2014/2015 cenný grál. 

 

"Šancu na celkový úspech má podľa môjho názoru šesť či sedem tímov. Možno to bude FC Chelsea. Bohužiaľ, AC Miláno, s ktorým som vyhral dva razy túto prestížnu trofej, sa nekvalifikovalo," skonštatoval oficiálny UniCredit ambasádor pre UEFA Champions League Trophy Tour 2014 Ruud Gullit. 

 

Generálny riaditeľ UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kunert poznamenal: "Fandím londýnskemu Arsenalu, ale ten sa asi nestane držiteľom tohtosezónnej trofeje. Azda to vyjde FC Chelsea, ale želal by som si, aby to bolo s mojím krajanom Petrom Čechom v bránke." Riaditeľ divízie pre SVE v spoločnosti UniCredit Gianni Franco Papa na túto tému krátko podotkol: "Isté je, že budem prítomný na finálovom dueli. Chelsea by však mohla uspieť." 

 

Slová predrečníkov veľmi znepokojili ďalšieho prísediaceho Steva McManamana. Ten je rodákom z Liverpoolu a mužstvo či fanúšikovia z Anfieldu sa so spomenutým FC Chelsea veľmi "neráčia". Aj preto McManaman s úsmevom povedal: "FC Chelsea a celkový triumf v Lige majstrov. Zbláznili ste sa? Ja síce držím palce anglickým tímom, no najviac pochopiteľne FC Liverpool, za ktorý som hral desať rokov. Kvalitu má Bayern Mníchov, kto dokáže zdolať tento výborný nemecký tím, má šancu na super výsledok. Nebolo by zlé, keby vyhral súťaž AS Rím, taký Totti by si to určite zaslúžil.“

 

Svoj názor pridala aj prítomná zástupkyňa Európskej futbalovej únie UEFA Tania Baima, ktorá je referentkou pre médiá a hovorkyňou na rôznych turnajoch UEFA: "Pohár by mohol patriť Juventusu Turín, potešila by som tým aj manžela. Mne je sympatický aj švajčiarsky klub FC Bazilej." 

 

Odpoveď, kto sa stane víťazom futbalovej Ligy majstrov v tejto sezóne, sa rozhodne 6. júna 2015 vo finálovom dueli na Olympijskom štadióne v nemeckom Berlíne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies