Grécka polícia ukončila obsadenie univerzity anarchistami

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 12:36 • 2 min
Grécka polícia ukončila obsadenie univerzity anarchistami

ATÉNY - Grécka polícia vtrhla v piatok do hlavnej budovy univerzity v Aténach, ktorú 19 dní okupovali grécki anarchisti, a zatkla 14 ľudí.

slovakia

left justify in out

Do budovy sa tak vrátili zamestnanci a študenti univerzity. Polícia v stanovisku uviedla, že štyroch ďalších anarchistov zatkli pred vtrhnutím do univerzitného komplexu pred hlavnou budovou. Anarchisti obsadili budovu v marci, jej fasádu oblepili plagátmi a transparentmi. Bola to akcia solidarity s uväznenými anarchistami, pre ktorých žiadali lepšie väzenské podmienky.


Nová radikálna ľavicová grécka vláda navrhla legislatívu, ktorá sa v mnohých bodoch stotožňuje s požiadavkami radikálov a poslanci ju budú schvaľovať v piatok neskoro popoludní. Vo štvrtok večer sa anarchisti zrazili s políciou pred budovou univerzity a v priľahlých uliciach. Pre podozrenia z útoku na policajta zatkli ďalšie štyri osoby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies