Gorbačov: USA zatiahli Rusko do 'studenej vojny', a nie je vylúčená ani 'horúca'

NETKY.SK • 29 Január 2015, 16:25 • 2 min
Gorbačov: USA zatiahli Rusko do 'studenej vojny', a nie je vylúčená ani 'horúca'

MOSKVA - Spojené štáty zatiahli Rusko do "studenej vojny" a nie je vylúčené, že to povedie k skutočnej vojne, varoval dnes v rozhovore pre agentúru Interfax posledný sovietsky vodca Michail Gorbačov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti sú počuť z Ameriky a Európskej únie hlasy za sankcie proti Rusku. Naozaj už celkom stratili hlavu? Amerika sa stratila v džungli a ťahá do nej aj nás," povedal Gorbačov.
     

Studená vojna prebieha podľa neho otvorene a nie je vylúčené, že prerastie do "horúcej". Zdôraznil, že USA sa otvorene snažia realizovať svoju "všeobecnú predstavu o triumfalizme".
     

"Situácia je ostrá a nemožno ju zjednodušovať. Existuje príliš veľký rozpor medzi politikmi a, bohužiaľ, sa nezmenšuje, ale zväčšuje," konštatoval Gorbačov.
     

Agentúra AP poznamenáva, že konflikt na východe Ukrajiny medzi armádou a separatistami si vyžiadal už vyše 5100 životov. Kyjev obviňuje z podpory separatistov Moskvu. Kremeľ zase tvrdí, že za snahou ukrajinskej vlády dobyť územia ovládané separatistami je Západ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies