Gombos so šancou na štart na ATP Challenger Tour Finals

NETKY.SK • 7 Október 2015, 11:53 • 2 min
Gombos so šancou na štart na ATP Challenger Tour Finals

BRATISLAVA - Slovenský tenista Norbert Gombos má solídnu šancu na štart na koncoročnom šampionáte ATP Challenger Tour Finals 23. - 29. novembra na antuke v hale v brazílskom Sao Paule. Na podujatí s dotáciou 220 000 USD sa predstaví sedem najlepších v bodovaní ATP Challenger Tour Rankings 2015 plus jeden držiteľ voľnej karty.

slovakia

left justify in out

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) po vynovení svojho webu prestala ponúkať priebežné poradie, ale "bokom" to sporadicky robí jeden z editorov v jej službách. Podľa poslednej dostupnej verzie figuruje 25-ročný galantský rodák Gombos na 14. priečke. Za siedmym Moldavčanom Radum Albotom zaostáva o 84 bodov. Na ilustráciu: hodnota titulu v tohtotýždňovom belgickom Monse, kde sa Gombos už prepracoval do osemfinálového 2. kola, je 125 bodov, finalista bude brať 75 bodov a zdolaní semifinalisti dostanú 45 bodov.

Na čele ATP Challenger Tour Rankings sa nachádza Čchung Hje-on z Kórejskej republiky pred Španielom Danielom Munozom-De La Navom a Austrálčanom Johnom Millmanom. Skúsenosti z minulosti hovoria, že zďaleka nie všetci tenisti nad čiarou napokon využijú možnosť zahrať si na challengerovom šampionáte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies