Globálne otepľovanie môže znížiť pôrodnosť, teplo vplýva na sexuálnu aktivitu

NETKY.SK • 5 November 2015, 19:00 • 2 min
Globálne otepľovanie môže znížiť pôrodnosť, teplo vplýva na sexuálnu aktivitu

CALIFORNIA - Globálne otepľovanie predstavuje jednu z najvážnejších hrozieb pre ľudstvo. Podľa nových vedeckých zistení však dôsledkom zmeny klímy nebude len vyššia hladina mora či vyprahnuté púšte ale aj pokles pôrodnosti. Vysoké teploty môžu z dlhodobého hľadiska vplývať na sexuálnu aktivitu a výkonnosť, informuje zahraničný portál Nycity.today.

slovakia

left justify in out

Viaceré americké univerzity realizovali štúdiu, v ktorej zhromáždili dáta o vývoji teplotných zmien za posledných 80 rokov. Výskum naznačuje, že so stúpajúcimi teplotami priamo úmerne klesá záujem o sex. Po veľmi horúcich dňoch sa totiž pôrodnosť (skúmaná o deväť mesiacov neskôr) znížila o 0,7 percenta v porovnaní s chladnejšími dňami. Podľa odborníkov to znamená, že vysoké teploty buď znižujú plodnosť, alebo chuť na pohlavné aktivity. Dokonca možno platia oba dôvody súčasne. „Extrémne teploty vedú k výraznému poklesu počtu narodených detí,“ tvrdia si vedci. Teplota prostredia totiž ovplyvňuje koitálne frekvencie a môžu mať vplyv na hladiny hormónov, čo negatívne pôsobí na kvalitu mužských spermií aj ženskú ovuláciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies