Generálny tajomník CDU požaduje deportáciu 1000 migrantov denne

NETKY.SK • 13 Január 2016, 16:32 • 2 min
Generálny tajomník CDU požaduje deportáciu 1000 migrantov denne

BERLÍN - Nemecké spolkové krajiny by mali bezodkladne deportovať všetkých migrantov, ktorým je zamietnutá žiadosť o azyl; nemecké úrady takto denne rozhodnú v približne 1000 prípadoch.

slovakia

left justify in out

Pre denník Rheinische Post to dnes vyhlásil generálny tajomník Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) Peter Tauber, kľúčový spojenec nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorého citoval webový portál TheLocal.com.

 

"Ak sa zamietne priemerne jedna z dvoch žiadostí, potom majú spolkové krajiny povinnosť deportovať každý deň tisíc neúspešných uchádzačov o azyl," povedal Tauber. Hoci počet migrantov prúdiacich denne do Nemecka klesol z 10.000 v novembri na súčasných 3000, "z hľadiska celého roka je to stále priveľa", dodal. Podľa neho sa musí zároveň uplatňovať nulová tolerancia voči tým migrantom, ktorí sa nedokážu integrovať a páchajú zločiny.

 

Tauberova výzva rezonuje na pozadí novoročných incidentov v Kolíne nad Rýnom a ďalších nielen nemeckých mestách, kde prisťahovalci sexuálne obťažovali a okrádali stovky žien. "Státisíce vďačne prijímajú pomoc, učia sa nemčinu a chcú sa integrovať. Tí, ktorí nechcú využiť túto šancu, tu však nemôžu zostať," zakončil Tauber.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies