General Motors chce investovať v Brazílii

NETKY.SK • 15 August 2014, 10:08 • 2 min
General Motors chce investovať v Brazílii

BRAZÍLIA 15. augusta (SITA, Reuters) - Americká automobilka General Motors (GM) chce v priebehu nasledujúcich piatich rokov investovať v Brazílii 6,5 mld. brazílskych realov (BLR).

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok výkonná riaditeľka firmy Mary Barra. "Sme si vedomí toho, že v súčasnosti sú tam problémy, ale v strednodobom a dlhodobom horizonte vidíme na brazílskom trhu veľké vyhliadky," potvrdila Barra dlhodobé plány spoločnosti aj napriek ostrému poklesu na miestnom trhu. Kapitálové výdavky budú zamerané tak na nové výrobky a technológie, ako aj na údržbu zariadení. Výkonná riaditeľka firmy o tom informovala v rozhovore s novinármi po stretnutí s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou.

 

Produkcia brazílskeho automobilového priemyslu, ktorý tvorí jednu pätinu priemyselnej výroby krajiny, sa v posledných siedmich mesiacoch znížila o 16 %, keďže ekonomika krajiny stagnuje. O prácu prišli v tomto segmente tisíce zamestnancov. 

 

Automobilka už v apríli oznámila plánovanú investíciu v Číne. V rokoch 2014 až 2017 chce investovať v Číne 12 mld. USD. Spoločnosť plánuje v krajine budúci rok postaviť viacero závodov, keďže čelí na tomto trhu ostrej konkurencii. Čína je najväčším automobilovým trhom na svete. GM očakáva v tomto roku v Číne nárast predaja svojich automobilov o osem až desať percent. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies