Gavel už je znova občanom Slovenska, môže reprezentovať

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:41 • 2 min
Gavel už je znova občanom Slovenska, môže reprezentovať

BRATISLAVA - Radostná správa dorazila v utorok na sekretariát Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA).

slovakia

left justify in out

"Zdravím, chcel by som oznámiť, že dnešným dňom som opäť občanom SR," napísal e-mailom rozohrávač Anton Gavel z Bayernu Mníchov, ktorý v roku 2013 získal občianstvo Spolkovej republiky Nemecko, čím prišiel o možnosť nastupovať v národnom výbere Slovenska.

 

"Celý administratívny postup sa začal v auguste minulého roka z iniciatívy súčasného vedenia SBA. Potvrdzovali sa dokumenty k udeleniu výnimky, ktorá bola potrebná po tom, čo Tóno prijal nemecké občianstvo. Tento postup má časové limity, ktoré je nutné dodržať pri udeľovaní občianstva. Slovenské úrady vyšli Tónovi v ústrety a potrebné dokumenty si mohol prevziať na konzuláte v Mníchove," informovala SBA.

 

Tridsaťročný košický rodák Gavel je podľa výsledkov ankety štvornásobný najlepší basketbalista SR (2005, 2010 - 2012) a bývalý dlhoročný reprezentant. V Nemecku hral za Karlsruhe (2001 - 2004), odtiaľ putoval do Giessenu a dve sezóny patril medzi mladé hviezdy bundesligy. Dres Bambergu si obliekal s prestávkami od jesene 2009 do konca sezóny 2013/2014, medzičasom pôsobil v Španielsku a Grécku. Od leta 2014 je hráčom Bayernu Mníchov. Vyhlásili ho za najlepšieho defenzívneho hráča v bundeslige 2011/2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies