Galko: Najbližších 10 mesiacov sa Smer bude snažiť ukradnúť, čo sa dá

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:20 • 2 min
Galko: Najbližších 10 mesiacov sa Smer bude snažiť ukradnúť, čo sa dá

BRATISLAVA - Korupcia nikdy nebola tak blízko vládnej strane ako v prípade kauzy Váhostavu, myslí si podpredseda SaS Ľubomír Galko.

slovakia

left justify in out

Podpredseda liberálov v tlačovej správe pripomenul, že premiér Robert Fico sa pri hodnotení troch rokov vlády Smeru-SD "pochválil" plánom na najbližších desať mesiacov a predstavil akčný plán smerujúci k právnemu štátu. "No k tomu snáď len toľko, že určite by sme sa všetci mali mať na pozore, lebo najbližších 10 mesiacov sa budú snažiť ešte ukradnúť, kde sa dá, lebo vedia, že čas sa im kráti a takáto situácia sa už tak ľahko nezopakuje. Celá opozícia by sa mala spojiť, zabudnúť na škriepky a 10 mesiacov uchrániť občanov od bezbrehého rabovania,“ podotkol Galko. "No a poveriť Roberta Fica bojom proti korupcii je to isté, ako poslať pedofila do materskej školy robiť vychovávateľa," dodal.

 

Fico sa podľa Galka pri hodnotení svojej vlády opäť predviedol vo veľkom štýle, keď kritizoval zvyšovanie daní a odvodov pravicovou vládou. "Zabudol však pripomenúť, že nie tá uzákonila 20-percentnú DPH. Vláda Roberta Fica má priamy vplyv na vysoké ceny na Slovensku,“ konštatoval poslanec SaS. Kabinet Smeru v minulom roku zamietol, aby sa DPH po dočasnom zvýšení znížila na 19-percent, ako predpokladal zákon prijatý vládou Ivety Radičovej. Premiér podľa podpredsedu liberálov môže garantovať naplnenie obidvoch sociálnych balíčkov, otázkou je, na úkor koho. „Smeráci neustále zdierajú poctivo pracujúcich ľudí, nie však oligarchov,“ zdôraznil Galko. 

 

Strašenie zlepencom považuje opozičný poslanec za dôkaz, že premiér ma strach. „Keby nevládol Smer, na Slovensku by sa prestalo kradnúť a táto republika by sa prestala drancovať,“ vysvetlil. Podľa Galka sa ukázalo, ako mimoriadne nebezpečné je, keď všetky orgány moci má v rukách jedna strana. "Štát nefunguje. Premiér by mal vážiť slová pri vyjadrovaní sa o schránkových firmách. Tie sú totiž typickým spôsobom, ktoré používajú oligarchovia, napojení na vládnu stranu Smer. Práve preto sa im darilo a darí. Akékoľvek kroky, ktoré avizujú vládni politici v súvislosti so schránkovými firmami, sú len na tlak verejnosti,“ uzavrel Galko. 

 

Vláda Smeru-SD má záujem aj zostávajúcich 11 mesiacov do parlamentných volieb pokračovať v dôslednom plnení programového vyhlásenia vlády a vo voľbách do národnej rady ponúknuť alternatívu stabilného vládnutia. „Sme sociálnodemokratická vláda. Rozvoj sociálneho štátu a trhového hospodárstva vnímame ako rovnocenné kroky,“ povedal dnes premiér pri hodnotení troch rokov jednofarebného kabinetu Smeru-SD. Ani v poslednom roku vládnutia kabinet podľa jeho slov nepoľaví pri presadzovaní politiky, ktorá na jednej strane rešpektuje konsolidáciu verejných financií, na druhej vytvára podmienky pre zlepšovanie životnej úrovne občanov. 

 

Vláda sa v poslednom roku podľa Fica sústredí na realizáciu akčného plánu, ktorý by mal posilniť fungovanie Slovenska ako právneho štátu. Do konca roka očakáva zmeny v legislatíve, súdnictve a v boji proti korupcii. Prioritami aj nad rámec programového vyhlásenia vlády v poslednom roku bude podľa premiéra boj proti korupcii, zdravotníctvo a posilnenie štátu v strategických podnikoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies