Galád veril Dudovi pri pokutovom kope a ten nesklamal

NETKY.SK • 15 Október 2013, 12:10 • 2 min
Galád veril Dudovi pri pokutovom kope a ten nesklamal

SENEC - Najťažšie sa získavajú tzv. povinné víťazstvá. Slovenskí futbalisti do 21 rokov v pondelok večer v Senci hodinu dobýjali bránku Luxemburska, kým strelili prvý gól. Napokon z toho bol jednoznačný triumf 3:0 a očakávané tri body do tabuľky 3. skupiny kvalifikácie o postup na ME 2015 v Českej republike.

slovakia

left justify in out

"Vedeli sme, že ak nestrelíme gól do dvadsiatej minúty, môžu byť títo mladí chlapci nervózni. Cez prestávku sme ich však upokojili a herný prejav v druhom polčase bol už trochu lepší. Určite sme chceli hrať kolmejšie a atraktívnejšie, ale aj Holanďania zdolali tohto súpera len 1:0. Nie vždy sa dá streliť sedem gólov," komentoval tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád. 

Prvé dva góly jeho tímu strelili striedajúci hráči. V 60. min premenil pokutový kop Ondrej Duda, ktorý bol v tom čase len tri minúty na ihrisku. V 77. min pridal dôležitý druhý zásah Adam Zreľák, ktorý sa objavil na trávniku len o deväť minút skôr. Celkovo Slováci, ktorým chýbali niekoľkí hráči základnej zostavy, prestrieľali hostí v pokusoch na bránku 9:3 a zahrávali o desať rohových kopov viac (12:2). 

"Som rád, že sme správne zareagovali, poslali tam Dudu a Zreľáka a obaja strelili gól. Na pokutový kop bol síce určený Škvarka, ale zavolal som si Dudu a poslal ho kopnúť," podotkol I. Galád. Na adresu stredopoliara MFK Košice reprezentačný tréner dodal, že s ním na pokutových kopoch pracoval už aj v predchádzajúcich zápasoch. V augustovom súboji v Istanbule hrala slovenská "dvadsiatka" proti aj o tri roky starším hráčom olympijského výberu Spojených arabských emirátov. A Slováci zvíťazili vďaka presným strelám Dudu z bieleho bodu 2:1. "Premenil vtedy oba pokutové kopy a navyše v zápase, v ktorom sme prehrávali," pripomenul Galád po vyše dvoch mesiacoch. 
Mladí Slováci sa v tabuľke 3. kvalifikačnej skupiny bodovo dotiahli na vedúcich Holanďanov, tí však zatiaľ odohrali o zápas menej. Práve holandskí futbalisti budú najbližším slovenským súperom 14. novembra a opäť v Senci. O štyri dni neskôr sa Galádovi zverenci predstavia v Gruzínsku. 

"Naše novembrové vystúpenia budú veľmi dôležité. Potrebujeme z nich získať určitý počet bodov, aby sme zostali v postupovej hre. Najbližšie sa potom v kvalifikácii predstavíme až na budúci rok v septembri," zdôraznil Galád. 

O účasť na ME 2015 futbalistov do 21 rokov sa bojuje v desiatich skupinách. Ich víťazi a štyri najlepšie tímy z druhých miest si vybojujú postup do play-off zápasov, ktoré odohrajú jednotlivé dvojice doma a vonku. Ich víťazi v súčte oboch zápasov postúpia na ME 2015, ôsmym účastníkom budú domáci Česi. 

Tabuľka 3. skupiny: 
1. Holandsko 3 3 0 0 11:0 9 
2. Slovensko 4 3 0 1 12:3 9 
3. Škótsko 4 2 0 2 6:7 6 
4. Gruzínsko 4 2 0 2 5:8 6 
5. Luxembursko 5 0 0 5 1:17 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies