Gajdošová nestrácala nádej, hoci nemala istotu návratu

NETKY.SK • 26 November 2013, 10:35 • 2 min
Gajdošová nestrácala nádej, hoci nemala istotu návratu

MELBOURNE - Bratislavská rodáčka s austrálskou reprezentačnou súčasnosťou Jarmila Gajdošová sa domnieva, že za jej mononukleózou bol najmä zaťažujúci rok 2012 v súkromnej aj tenisovej sfére.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že som v prvom rade ochorela pre všetky tie veci, ktoré sa vtedy stali, pričom ja som sa snažila preniesť sa ponad ne hraním. Organizmus napokon toho mal dosť," povedala pre Melbourne Age niekdajšia 25. tenistka renkingu Gajdošová (teraz 234. v hodnotení), ktorá sa vlani v apríli rozviedla a v septembri jej zomrela mama. 

"Už v decembri som šípila, že niečo nie je v poriadku. Každý prípad tohto ochorenia je individuálny. Napríklad Samantha Stosurová sa pozviechala dobre a odvtedy sa jej veľmi darí. Ja som nestrácala nádej, ale až čas naplno ukáže, či oprávnene. Telo ma zatiaľ poslúcha," vyhlásila 26-ročná Gajdošová, ktorá na prelome októbra a novembra 2013 ako kvalifikantka bola vo finále challengerového turnaja WTA 125K series v čínskom Nan-ťingu. 

"Spätne to hodnotím ako veľmi pozitívnu pauzu, pretože som mala čas pozviechať sa fyzicky, ale aj mentálne. Vrátila som sa s chuťou a radosťou nielen na kurte, ale aj mimo neho. Na druhej strane v tom boli aj negatíva. Nevedela som totiž, či ešte niekedy budem môcť hrať. Som teda veľmi vďačná osudu, že ma pustil nazad do diania. Mohla som trénovať podľa predstáv a opäť súperiť," skonštatovala Gajdošová. 

Víťazka miešanej štvorhry po boku krajana Matthewa Ebdena z januárových melbournských grandslamových Australian Open pred jeseňou naposledy hrala v apríli v Pohári federácie vo Švajčiarsku, o ochorení informovala v polovici mája. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies