Gajdoš: OS SR musia byť pripravené čeliť aj hrozbám z kybernetického priestoru

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 10:57 • 2 min
Gajdoš: OS SR musia byť pripravené čeliť aj hrozbám z kybernetického priestoru

BRATISLAVA - Špecialisti Ozbrojených síl (OS) SR v oblasti informačnej bezpečnosti si v týchto dňoch spolu so zahraničnými partnermi precvičujú obranu proti útokom v kybernetickom priestore v rámci medzinárodného cvičenia Locked Shields 2016.

slovakia

left justify in out

Najväčšie a najmodernejšie medzinárodné cvičenie obrany sieťovej infraštruktúry organizuje od roku 2010 Centrum výnimočnosti NATO - Cooperative Cyber Defence. 

 

"Zmena bezpečnostného prostredia a s ňou súvisiace nové formy ohrozenia si vyžadujú prijatie opatrení aj z úrovne Ozbrojených síl (OS) SR. Musia byť pripravené čeliť novodobým hrozbám, ktoré pochádzajú z kybernetického priestoru," uviedol minister obrany Peter Gajdoš, ktorý zároveň vyzdvihol medzinárodnú spoluprácu. "Rovnako tak v informačnej vojne čelíme hrozbám, ktoré nepoznajú bežné hranice štátov, a preto musíme byť pripravení bojovať proti nim spoločnými silami a jednotne," zdôraznil šéf rezortu obrany.

 

Cvičenie je podľa náčelníka Generálneho štábu OS SR Milana Maxima založené na vopred danom scenári a zameriava sa na výcvik bezpečnostných expertov, ktorí denne chránia národné IT systémy. Na cvičení Locked Shields 2016 sa zúčastňuje viac ako 550 profesionálov z 26 štátov. Predpokladá sa, že tímy budú musieť odraziť viac ako 1700 útokov. Experti si reálne nacvičujú riešenie incidentov a ich reportovanie, analýzu a rovnako aj správnu reakciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies