Permský útočník je pri vedomí. Jeho stav sa zlepšuje

NETKY.SK • 24 September 2021, 19:58 • 2 min
Permský útočník je pri vedomí. Jeho stav sa zlepšuje

MOSKVA - Strelcovi, ktorý začiatkom týždňa zaútočil na ruskej vysokej škole a zabil 6 ľudí, amputovali časť nohy. Čaká ho psychologicko-psychiatrická expertíza.

slovakia

left justify in out

Študent práva Timur Bekmansurov, ktorý v pondelok spustil streľbu v areáli univerzity v meste Perm ležiacom na východe európskej časti Ruska, je už pri vedomí. Šéfka rezortu zdravotníctva Permského kraja Anastasija Kruteňová o tom informovala v piatok popoludní. "Stav útočníka je lepší ako na začiatku. Je pri vedomí," cituje ju agentúra Interfax.

 

Prečítajte si tiež: Permského strelca vyšetria psychiatri

 

Dodala, že každým dňom stúpa počet ľudí, ktorí pri streľbe utrpeli zranenia. Momentálne ich evidujú už 47, pričom ide tiež o ľudí, ktorí hlásia aj rôzne menšie a nezávažné zranenia.

 

Podľa zistení vyšetrovateľov Bekmansurov prišiel v pondelok ráno na univerzitu s legálne nadobudnutou zbraňou a nožom a začal strieľať do ľudí. V areáli univerzity sa v čase streľby nachádzalo zhruba 3 000 študentov. Pri útoku prišlo o život 6 osôb, niekoľko desiatok ich utrpelo zranenia pri streľbe alebo pri skoku z okien budovy univerzity.

 

 

Útočníka zadržal inšpektor dopravnej polície, ktorý ho zranil. Mladíka hospitalizovali v kritickom stave a lekári mu neskôr museli amputovať časť nohy

 

Bekmansurova čaká komplexná psychologicko-psychiatrická expertíza. Jej cieľom je zistiť jeho psychický stav, či bol v daný moment príčetný a zodpovedný za svoje konanie. 

 

img

 

V Permskom kraji vyhlásili v utorok deň smútku na pamiatku obetí streľby. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies