Gáboríka mrzela prehra pri Vůjtekovej rozlúčke: Sme sklamaní

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:12 • 2 min
Gáboríka mrzela prehra pri Vůjtekovej rozlúčke: Sme sklamaní

OSTRAVA - Utorkový duel s Američanmi (4:5 pp) bol pre slovenských hokejistov ich labuťou piesňou na svetovom šampionáte. S turnajom sa symbolicky rozlúčili zápasom plným zvratov a prehrou po predĺžení, v ktorej sa akoby odzrkadlilo celé, rozpačité slovenské účinkovanie v Ostrave.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka už pred stretnutím vedeli, že nemajú šancu postúpiť do štvrťfinále a od toho sa odvíjalo aj ich záverečné vystúpenie. "Dlho som už nehral takýto zápas, v ktorom o nič nešlo. V úvode sme dostali sprchu, inkasovali tri góly, ale potom sme si povedali, že diváci chcú vidieť iný hokej. Prišli nás povzbudiť, tak sme museli niečo ukázať. Dokázali sme to otočiť, v predĺžení to však vyšlo Američanom. Škoda, že nám Nóri nepomohli, ale hlavne sme to my mali uhrať lepšie," povzdychol si útočník Libor Hudáček.

 

Slovenskí reprezentanti získali na MS v siedmich zápasoch deväť bodov, v skupine obsadili nepostupovú piatu priečku a na celom turnaji konečné deviate miesto. Za najlepších hráčov tímu na MS vybrali brankára Jána Laca, obrancu Andreja Meszároša a útočníka Mariána Gáboríka. Krídelník Los Angeles sa strelecky presadil aj v zápase s USA a štvrtým zásahom uzavrel svoj gólový účet v Ostrave. "Sledovali sme zápas Nórska a Bieloruskom, ktorý rozhodol, že nebudeme hrať vo štvrťfinále. Rozprávali sme sa, že bez ohľadu na jeho výsledok musíme zabrať a hrať s Američanmi pre divákov. Škoda gólu v predĺžení," poznamenal Gáborík. Hráči priznali, že bojovali aj kvôli trénerovi Vůjtekovi, ktorému chceli na záver jeho pôsobenia pri národnom tíme pripraviť pekný výsledok. "Mrzí nás, že nám nevyšla rozlúčka s trénerom, ktorý urobil dobrú robotu počas svojho pôsobenia pri reprezentácii. Sme sklamaní, myslím si, že diváci si zaslúžili viac zápasov. Kľúčová bola prehra s Nórskom," dodal Gáborík, ktorý bol so štyrmi gólmi najlepším strelcom a šiestimi bodmi najproduktívnejším hráčom mužstva.

 

K najpríjemnejším prekvapeniam vo Vůjtekovom tíme patril Vladimír Dravecký nastupujúci zväčša vo štvrtom slovenskom útoku. V záverečnom súboji s USA si pripísal gól a asistenciu. "Odviedli sme maximum, dali do toho všetko, aj dnes sme chceli vyhrať, i keď už o postup nešlo. Ťažko sa mi tento šampionát hodnotí. Nepostúpili sme zo skupiny. Mali sme zvládnuť zápas s Nórmi a šampionát by sa možno vyvíjal ináč," povedal rýchlonohý krídelník.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies