Futbalisti AS Trenčín chcú využiť šancu a pomstiť slovenské tímy

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:42 • 2 min
Futbalisti AS Trenčín chcú využiť šancu a pomstiť slovenské tímy

ŽILINA - Futbalistov slovenského šampióna AS Trenčín čaká vo štvrtok večer v ich prechodnom domove v Žiline dôležitý zápas Európskej ligy UEFA 2016/2017 proti Rapidu Viedeň. S 32-násobným majstrom Rakúska si zahrajú v play off druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže o to, kto bude na jeseň účinkovať v jednej zo štvorčlenných skupín EL.

slovakia

left justify in out

Do pohára č. 2 sa Trenčania dostali cez zvučnejšiu Ligu majstrov. V nej vyradili slovinskú Olimpiju Ľubľana, ale v 3. predkole ich vyradil poľský šampión Legia Varšava. Trenčania veria, že žilinský trávnik a už pomaly dôverne známe prostredie by im minimálne v zajtrajšom domácom dueli mohli pomôcť k dobrej východiskovej pozícii pred odvetou, ktorá sa odohrá o týždeň neskôr v hlavnom meste Rakúska.

 

"Žilinu berieme ako domáce prostredie, na zajtrajšok sa tešíme. Tím je naladený po víťaznom ligovom dueli s Dunajskou Stredou optimisticky. Konečne sme dali góly, boli sme efektívnejší, ako v predošlých dueloch a snažíme sa všetko otočiť na pozitívne. Budeme musieť byť, samozrejme, odvážni smerom dopredu, pokiaľ chceme pomýšľať na úspech," prezradil na tlačovej konferencii tréner AS Trenčín Martin Ševela.

 

Zdravotný stav kádra AS sa veľmi oproti minulým týždňom nezlepšil. "Lukáš Skovajsa je po artroskopii kolena, Ibrahim Rabiu s nami trénuje dva dni a do zápasu asi pripravený nebude. Hrať nemôže ani Madu, ktorý je s Nigériou stále na olympiáde v Riu," priblížil stav svojej ekipy kouč AS.

 

Pre Trenčín je táto fáza súťaže zatiaľ stropom v histórii klubu a celý tím berie dvojzápas s Rapidom ako šancu pobiť sa o postup medzi najlepšie tímy súťaže. "Urobíme maximum pre to, aby hráči odviedli všetko pre dobrý výsledok. Rapid je pre nás veľkou výzvou, hoci proti nám stojí súper, ktorý predvádza vpredu veľkú kvalitu. Po zisku lopty môžeme byť tí, ktorí môžu prekvapiť súpera. Ostražití budeme musieť byť aj v defenzíve. Nebudeme meniť nič na ofenzívnom štýle, ale súper je naozaj kvalitný a uvidíme, čo nám dovolí. Hlavne nechceme inkasovať a pokúsime sa streliť nejaký gól, najlepšie čo najviac. Východisková pozícia do odvety by bola v tom prípade dobrá,“ zaprognózoval Ševela.

 

Rakúske tímy sú v tomto ročníku Európskej ligy katmi slovenských tímov. Admira Mödling vyradila v 1. predkole Spartak Myjava, Austria Viedeň v 3. predkole trnavský Spartak. "Chceli by sme byť slovenským pomstiteľom. Hráme tretí zápas v tejto sezóne proti tímu so zeleno-bielymi farbami a hovorí sa, že do tretice všetko dobré. Verím, že smolu, ktorú sme mali v efektivite v dvojzápase s Legiou, sme si vybrali a s Rapidom budeme efektívnejší," želá si kouč Trenčanov.

 

Futbalisti dvojnásobného slovenského majstra však môžu už počítať so službami novej posily, ktorou je bývalý žilinský hráč Jakub Paur. Trenčania jeho výmenu za Jakuba Holúbka dotiahli papierovo so Žilinčanmi v pondelok, k dispozícii na dvojzápas proti Rapidu bude aj Holúbek. "Teším sa na tento dvojzápas, aj Európska liga bola jednou z motivácií, pre ktoré som prišiel do Trenčína. Ak dostanem v zápase šancu, budem sa snažiť svojmu tímu pomôcť nielen herne, ale aj skúsenosťami z pohárových vystúpení v Európe. Hlavnou úlohou je postúpiť ďalej. Prišiel som do známeho systému, kabína ma prijala úplne normálne, takže nebudem mať veľký problém naskočiť do hry. Určite však potrvá nejaký čas, kým sa s chalanmi viac na ihrisku spoznáme," prezradila čerstvá posila AS zo Žiliny.

 

AS Trenčín čaká v žilinskom azyle už piaty európsky duel. Jeho hráči by radi prelomili nepriaznivú sériu a radi by už na žilinskom trávniku konečne v Európe vyhrali. "S touto otázkou sme sa zapodievali. V minulosti platilo, že umelá tráva je našou výhodou, no v tomto prípade to až tak neplatí. V Európe sú tímy na vyššej úrovni, ako v lige, kde sa nám zvykne na umelej tráve dariť a ja verím, že túto výhodu pretavíme do úspešného výsledku v správnom momente. Potrebujeme domáce pohárové víťazstvo," praje si Ševela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies