Fundstrat Thomas Lee: Pokles ceny Bitcoinu je spôsobený expiráciou futures kontraktov

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 12:45 • 2 min
Fundstrat Thomas Lee: Pokles ceny Bitcoinu je spôsobený expiráciou futures kontraktov

NEW YORK – Podľa šéfa výskumu spoločnosti Fundstrat Thomasa Leeho je nedávny pokles ceny Bitcoinu (BTC) pravdepodobne výsledkom splatnosti termínových (futures) kontraktov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lee vysvetlil, že slabosť Bitcoinu, ktorého cena začiatkom tohto týždňa klesla o 20%, bola výsledkom splatnosti termínových kontraktov. Ďalej dodal, že tento značný pokles je jedným zo šiestich za posledný polrok, ku ktorým došlo od doby, keď CBOE spustila futures obchodovanie v decembri 2017.

 

img

 

"Ceny Bitcoinu sa dramaticky menia v súvislosti s expiráciami futures CBOE... Zhromaždili sme niektoré údaje a zdá sa to byť pravda," povedal Lee.

 

Lee vyslovil názor, že cena Bitcoinu klesne približne o 18% asi 10 dní pred expiráciou futures kontraktov a následne sa vo všeobecnosti zotavuje do šiestich dní po nich. Ako ďalej vysvetlil, ak obchodník dlhodobo drží Bitcoiny a shortuje futures kontrakty, tak môžu predať veľké podiely za objemovo vážené priemerné ceny, keď sa kontrakty blížia k expirácii.

 

img

 

Pred samotnou expiráciou však môžu predať zostávajúce Bitcoiny, čo spôsobí pokles ceny a ponechanie short pozície na futures, ktoré uzavrú, im zabezpečí pekný zisk. Lee takisto zaznamenal nízke objemy investícií do kryptomien počas tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies