Ftáčnik: Výsledok bude tesný, traja sme sa dostali na podobnú pozíciu

NETKY.SK • 15 November 2014, 12:29 • 2 min
Ftáčnik: Výsledok bude tesný, traja sme sa dostali na podobnú pozíciu

BRATISLAVA - Výsledok, ktorý povie, kto sa stane na ďalšie štyri roky bratislavským primátorom, bude relatívne tesný a zrejme bude treba počkať na spočítanie všetkých hlasov.

slovakia

left justify in out

Traja kandidáti sa totiž dostali na podobnú pozíciu. Takto to dnes odhadol súčasný primátor a kandidát na primátora Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD) po svojom volebnom akte. "Súboj troch kandidátov by ale mohol vyprovokovať väčšiu volebnú účasť," vyhlásil.
      

Primátor dnes spolu s manželkou odvolil v centre Bratislavy na Základnej škole Matky Alexie. Vo volebnej miestnosti musel čakať. "Tá voľba sa zdržiava tým, že dostanete 41 kandidátov, v Petržalke okolo 80 a máte sa medzi nimi rozhodnúť," podotkol Ftáčnik. Voliči totiž nedostávajú domov zoznam všetkých kandidátov. "Teda starší človek, ktorý by si chcel ten zoznam pozrieť, pripraviť sa, rozhodnúť sa doma v pokoji, koho bude voliť, a priniesť si, povedzme, papierik s číslami, že toho na túto funkciu, toho na inú, tak to nemá možnosť urobiť," uviedol. Štát by mal podľa neho toto uvážiť a zapracovať do volebného zákona.
      

Súčasný primátor a kandidát na primátora plánuje zvyšok dňa prežiť skôr rodinným spôsobom. "Tá kampaň bola náročná, takže sa snažím trochu si oddýchnuť. Večer budeme spoločne čakať na výsledky volieb, to tiež bude dlho trvať. Chcem sa na to pripraviť, trochu si oddýchnuť, prísť na iné myšlienky, a potom sa znova vrátiť do toho volebného cyklu," vysvetlil.


Ftáčnik by chcel čo najvyššiu volebnú účasť. "Vtedy je mandát pre poslancov aj primátora silný a majú možnosť sa oprieť o dôveru voličov," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies