„Frekvenťáci“ sú vždy dobre naladení na festival FM4 Frequency 2016

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 12:22 • 2 min
„Frekvenťáci“ sú vždy dobre naladení na festival FM4 Frequency 2016

BRATISLAVA - Dva festivaly v jednom. Denná a nočná verzia jedného areálu v Green Park aj tento rok ponúkne skvelú non stop zábavu počas troch dní festivalu Frequency, ktorý sa bude konať v dňoch 17. až 20. augusta v meste St. Pölten vzdialenom od Bratislavy len 140 kilometrov. Prvý večer warm up dňa „Prequency" spríjemnia niekoľkí DJ´s so svojimi setmi a tancovať sa bude až do rána.

slovakia

left justify in out

 

Festival Frequency má niekoľko výnimočných špecifík a svojím kvalitným Line-Upom v ničom nezaostáva oproti konkurencii. Tento rok návtevníci Frequency uvidia o.i. The Kills, Bastille, Parov Stelar, Rudimental, Die Antwoord, Massive Attack, Manu Chao La Ventura, M83, Bring me the  Horizon,  Anderson Paak and The Free Nationals či The Last Shadow Puppets. Niekomu síce stačí zažiť jeden festival za sezónu, no ak sa koncom leta chcete správne naladiť a poriadne si to na konci leta ešte užiť, tak Frequency odporúčame ako spojenie kvalitnej hudby, príjemnej atmosféry, pekného prostredia i dobrej dostupnosti.

 

Prvý Frequency festival sa konal v roku 2001 vo Viedni, nasledujúcich sedem ročníkov sa uskutočnilo v Salzburgu a od roku 2009 podujatie hostí St. Pölten. V roku 2009 boli headlinermi festivalu legendárni Radiohead, o rok neskôr Muse a v roku 2011 Foo Fighters. Okrem nich sa na podujatiach v ostatných rokoch predviedli takí interpreti ako System of a Down, Oasis, Franz Ferdinand, Kasabian, Rise Against, Pendulum, Mumford & Sons, The Prodigy, Massive Attack, Billy Talent, Skunk Anansie, LCD Soundsystem, NOFX, La Roux, Klaxons, Weezer, Queens of the Stone Age, The Specials, Bad Religion, Franz Ferdinand, Morrissey, Interpol, Jimmy Eat World, Beady Eye, The Chemical Brothers, R.E.M., Travis, Justice, Nine Inch Nails, The Roots alebo Hurts.

 

Ako sa dá dostať na festival FM4 Frequency? Autom, autobusom i vlakom. Najlepšie je krátku cestu z Bratislavy absolvovať vlakom, či autobusom. Do Viedne je to hodina cesty, a následne menej ako polhodina na hlavnú vlakovú stanicu v meste St. Pölten. Odtiaľ za poplatok premávala kyvadlová doprava priamo do areálu festivalu. Jediné, čo nás minulý rok veľmi nepríjemne prekvapilo hneď v úvode, bolo počasie. Nakoľko síce „jemne“, no intenzívne pršalo. V areáli i v kempe bolo miestami toľko blata, že sa v ňom „frekvenťáci“ borili i zabárali. Kto nemal gumáky, musel sa viac brodiť. Kapacita areálu je približne 50-tisíc ľudí na každý deň. 4 dňová festivalová permanentka aktuálne stojí 149 eur.

 

Celý line-up aktuálneho ročníka a vstupenky nájdete na webe festivalu:https://www.frequency.at/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies