Francúzsky súd rozhodol, že za voľný predaj implantátov PIP môže nemecká firma

NETKY.SK • 14 November 2013, 19:04 • 2 min
Francúzsky súd rozhodol, že za voľný predaj implantátov PIP môže nemecká firma

PARÍŽ - Súd v juhofrancúzskom Toulone uznal dnes nemeckú firmu na kontrolu kvality zodpovednou za to, že udelila celoeurópske osvedčenie na používanie chybných prsných implantátov francúzskej spoločnosti Poly Implant Prothese (PIP). Nariadil jej zaplatiť odškodné obetiam. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Toulonský súd rozhodol, že spoločnosť TUeV Rheinland "si nesplnila povinnosť kontroly a ostražitosti". Nariadil jej zaplatiť odškodné skupine distribútorov prsných implantátov a ženám, ktoré si chybné implantáty nechali voperovať. Spoločnosť TUeV sa obhajovala tým, že jej úlohou bolo odhaliť "neúmyselné pochybenie" a nie "zámerný podvod".

Občianskoprávne konanie v Toulone prebiehalo nezávisle od trestného konania vedeného proti zakladateľovi spoločnosti PIP Jeanovi-Claudovi Masovi a štyrom bývalým členom vrcholového manažmentu. Masovi a jeho zamestnancom hrozí až päť rokov väzenia za to, že prsné implantáty plnili lacným priemyselným silikónom, v dôsledku čoho boli náchylnejšie na roztrhnutie. Implantáty PIP má v tele približne 400.000 žien na celom svete. Po vypuknutí aféry v roku 2011 si ich tisíce žien dali odstrániť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies