Francúzsky premiér Ayrault chce zjednodušiť daňový systém

NETKY.SK • 19 November 2013, 10:31 • 2 min
Francúzsky premiér Ayrault chce zjednodušiť daňový systém

PARÍŽ - Francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault chce zjednodušiť daňový systém v krajine a začať rokovania so sociálnymi partnermi s cieľom do roku 2015 predložiť do parlamentu rozsiahlu daňovú reformu.

slovakia

left justify in out

„Myslím, že nastal čas na transparentnú reformu daňového systému,“ povedal premiér pre denník Les Echos. "Táto reforma si zjavne bude vyžadovať dôkladný dialóg. V nasledujúcich dňoch sa stretnem so všetkými sociálnymi partnermi,“ povedal Ayrault. 

Francúzsko už v októbri informovalo, dočasne zvýši existujúcu daň zo ziskov veľkých spoločností, aby vyvážilo straty v daňových príjmoch, ktoré vzniknú tým, že Francúzsko nezavedie novú daň z prevádzkových ziskov spoločností. Dodatočná daň pre spoločnosti, ktoré dosahujú tržby vyššie ako 250 mil. eur, stúpne z 5 na 10,7 percenta. Tento krok by mal krajine priniesť rozpočtové príjmy na úrovni 2,5 mld. eur. Zdanenie je nad rámec korporátnej dane, ktorá vo Francúzsku patrí spomedzi európskych krajín k najvyšším a predstavuje 33,3 percenta. Mnoho podnikov však v dôsledku rôznych daňových prázdnin platí menej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies