Francúzsky herec Gerard Depardieu obvinený zo sexuálneho zneužívania 13 žien

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 15:15 • 2 min
Francúzsky herec Gerard Depardieu obvinený zo sexuálneho zneužívania 13 žien

Francúzsky herec Gerard Depardieu bol opäť obvinený zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia. Po prípade z roku 2018 je teraz obvinený zo sexuálneho zneužívania 13 ženami podľa investigatívnej správy uverejnenej spoločnosťou Mediapart.

slovakia

left justify in out

Francúzsky herec Gerard Depardieu už bol obvinený zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia v súvislosti s prípadom z roku 2018. Teraz je obvinený zo sexuálneho zneužívania 13 ženami v investigatívnej správe uverejnenej spoločnosťou Mediapart.

 

Obvinenia vzniesli herečky, make-up umelkyne a produkčný personál, z ktorého niektorí hovorili na základe anonymity, a údajne sa vyskytli už počas natáčania 11 filmov vydaných v rokoch 2004 až 2022. Podľa vyhlásenia parížskej prokuratúry však žiadna z týchto 13 žien proti Depardieuovi zatiaľ nepodala žalobu. „Prokurátor nedostal žiadnu novú žalobu. Formálne vyšetrovanie, ktoré sa začalo v roku 2020 po žalobe podanej Charlotte Arnaudovou, stále prebieha,“ uvádzajú investigatívni novinári zo spoločnosti Mediapart.

 

img

Depardieuovo právne zastúpenie Kabinet Temime poprelo všetky obvinenia a vydalo zdĺhavé vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že aktér „nemá v úmysle sa zaoberať článkom, ktorý mieša rôzne témy vrátane niektorých veľmi subjektivních ocenení a/alebo morálnych úsudkov." „Formálne popiera všetky obvinenia, ktoré by mohli podliehať trestnému právu,“ pokračovalo vyhlásenie.

 

Jedno z obvinení poskytla jeho bývalá asistentka, ktorá v roku 2015 pracovala na filme s názvom The Box a povedala, že jej Depardieu „dal ruku pod šaty“ a „pokúsil sa dostať do nohavíc.“ Potom, čo ho strčila, sa údajne stal agresívnym. Mediapart cituje člena produkčného tímu, ktorý povedal, že natáčanie The Box bolo pozastavené. Podľa tohto anonymného člena produkčného tímu bola scéna nakoniec upravená tak, že osoba už nestála vedľa Depardieua. Ďalšia herečka, ktorá pracovala na filme, povedala, že počula Depardieua kričať, že on môže mať koho chce a že ju nechce, pretože je „tučné prasa“.

 

Vo investigatívnom článku bol nahlásený aj incident, ktorý sa údajne stal počas natáčania filmu Disco režírovaného Fabienom Ontenientom. Depardieu hral šéfa nočného klubu v scéne s približne 250 asistentmi, vrátane Helene Darras, ktorá povedala Mediapart, že ju chytil za pás a mal „zatúlanú ruku“. Povedala, že jej naliehavo položil ruku na zadok a navrhol, aby šli do jeho šatne.

 

Mediapart tiež zverejnil vyhlásenia filmových producentov a producentov, ktorí pracovali s hercom na scénach, kde údajne došlo k pochybeniu. Patria sem Onteniente, Olivier Dahan a producent Alain Goldman (La vie en Rose), Graham Guit a Fabio Conversi (Hello Goodbye), Safy Nebbou (L’autre Dumas) a Pascal Breton (Marseille). S výnimkou Ontenienteho všetci režiséri a produkční popreli akýkoľvek incident počas natáčania.

 

Herec bol, ako už bolo spomenuté, obvinený prvýkrát v 16.12. 2020 v súvislosti s obvineniami zo znásilnenia a sexuálneho napadnutia, ktoré súvisia so žalobou podanou Charlotte Arnouldovou z roku 2018. Prípad bol predtým zrušený v roku 2019 z dôvodu nedostatku dôkazov, ale v roku 2020 bol opätovne otvorený a trestné obvinenia boli podané v decembri. Proti aktérovi neboli prijaté žiadne ochranné opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies