Francúzsko bojuje s masívnou nezamestnanosťou, potrebuje krízový plán

NETKY.SK • 8 December 2015, 09:38 • 2 min
Francúzsko bojuje s masívnou nezamestnanosťou, potrebuje krízový plán

PARÍŽ - Predseda zväzu francúzskych zamestnávateľov vyzval na zavedenie mimoriadnych opatrení v boji proti rastúcej nezamestnanosti. Vláda by sa mala inšpirovať opatreniami, ktorými reagovala na teroristické útoky v Paríži z minulého mesiaca, povedal Pierre Gattaz pre rozhlasovú stanicu RTL.

slovakia

left justify in out

"Nezamestnanosť je najakútnejší problém. Masívna nezamestnanosť sa nerieši. Čelili sme teroristickým útokom, po ktorých nasledoval krízový plán… to isté potrebujeme urobiť s francúzskou nezamestnanosťou," povedal Gattaz. Miera nezamestnanosti vo Francúzsku v treťom kvartáli vzrástla na 10,6 % z úrovne 10,4 % v predchádzajúcom štvrťroku a dostala sa najvyššie od roku 1997. Gattaz, ktorý pred minulotýždňovými regionálnymi voľbami vyzýval voličov, aby nehlasovali za nacionalistickú stranu Národný front (FN), potvrdil svoj odmietavý postoj k jej ekonomickému programu.

 

"Pri pohľade na ekonomickú agendu NF, keď navrhujú dôchodkový vek 60 rokov, vyššie mzdy…, tak sa pýtam, kto to zaplatí? ... V konečnom dôsledku to budú firmy, ktoré sú už teraz pod tlakom vysokých daní," zdôraznil Gattaz. V prvom kole regionálnych volieb NF v nedeľu získal 27,7 % hlasov, keď zvíťazil v šiestich z trinástich regiónov. K úspechu strany prispeli obavy po útokoch teroristov spojených s organizáciou Islamský štát, ktorým v novembri padlo za obeť 130 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies