Francúzského exprezidenta Chiraca prepustili z nemocnice po viac ako 3 týždňoch

NETKY.SK • 13 Október 2016, 18:46 • 2 min
Francúzského exprezidenta Chiraca prepustili z nemocnice po viac ako 3 týždňoch

PARÍŽ - Bývalého francúzskeho prezidenta Jacqua Chiraca (83), ktorého 18. septembra hospitalizovali kvôli pľúcnej infekcii, dnes prepustili z parížskej kliniky Pitié-Salpetriere do domáceho prostredia. Správu priniesla rozhlasová stanica France Info.

slovakia

left justify in out

Chiraca previezli do uvedeného nemocničného zariadenia priamo z letiska po návrate z rodinnej dovolenky v Maroku. V krátkom čase tam hospitalizovali pre celkovú vyčerpanosť aj jeho manželku Bernadette.

 

Pre exprezidenta, ktorý stál na čele Francúzska v rokoch 1995-2007, to po odchode z Elyzejského paláca nebola prvá hospitalizácia. Špekulácie o jeho zdravotnom stave nie sú v krajine galského kohúta žiadnou zriedkavosťou.

 

Chirac mal však dlhý čas povesť muža so železným zdravím. Až v septembri 2005 ho postihla cievna mozgová príhoda, ktorá výrazne oslabila jeho organizmus. V ostatných rokoch sa na verejnosti objavoval exprezident čoraz zriedkavejšie, naposledy 21. novembra 2014, keď sa zúčastnil na odovzdávaní výročnej ceny svojej nadácie. Do ústrania sa stiahol ešte viac po vlaňajšom úmrtí najstaršej dcéry Laurence, ktorá skonala vo veku 58 rokov na zlyhanie srdca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies