Francúzske mesto Grenoble odstráni z ulíc všetky reklamné plochy

NETKY.SK • 24 November 2014, 09:45 • 2 min
Francúzske mesto Grenoble odstráni z ulíc všetky reklamné plochy

GRENOBLE - Francúzske mesto Grenoble chce zo svojich ulíc dostať reklamné bilbordy a tabule. Ich miesto majú zaujať stromy a informačné plochy pre občanov, oznámil v nedeľu nový starosta Grenoblu zo strany zelených Eric Piolle.

slovakia

left justify in out

Podľa Piolla sa chce mesto na budúci rok zbaviť všetkej reklamy na verejných priestoroch. Od januára do apríla zmizne z ulíc celkom 326 reklamných bilbordov a tabúľ. Namiesto nich sa vysadí okolo 50 mladých stromov.

 

Grenoble zarobilo za rok 600.000 eur predajom reklamného priestoru, ale toto číslo klesne v roku 2015 na 150.000 eur v dôsledku prepad reklamných sadzieb.

 

Lucille Lheureuxová, ktorá má v Grenobli ako námestníčka starostu v kompetencii verejné priestranstvá, v tejto súvislosti uviedla, že miestne kultúrne a spoločenské organizácie budú mať od januára k dispozícii reklamný priestor bezplatne, a to v podobe malých tabúľ.

 

Reklamu v uliciach zakázalo už niekoľko miest vo svete. V roku 2006 tak napríklad urobilo brazílske Sao Paulo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies