Francúzska vláda bojuje proti dopravným nehodám, na nedisciplinovaných vodičov striehnu aj drony

NETKY.SK • 12 Október 2015, 17:17 • 2 min
Francúzska vláda bojuje proti dopravným nehodám, na nedisciplinovaných vodičov striehnu aj drony

PARÍŽ - Francúzsko chce znížiť počet úmrtí na cestách a preto chystá veľkú policajnú akciu. Úrady sa rozhodli využiť pre kontrolu dopravy bezpilotné lietadlá tzv. drony, ktorých úlohou bude striehnuť na nebezpečných šoférov.

slovakia

left justify in out

Vláda v blízkej budúcnosti plánuje aj ďalšie bezpečnostné opatrenia ako inštaláciu nových radarov na meranie rýchlosti či väčšiu plošnú kontrolu požívania omamných látok za volantom. V krajine chcú nainštalovať konkrétne 500 funkčných radarov a dvojnásobný počet falošných radarov, ktoré majú slúžiť pre zastrašenie nedisciplinovaných vodičov. Na mnohých miestach sa povolená rýchlosť zníži z 90 na 80 kilometrov za hodinu. 

 

V prvých ôsmych mesiacoch tohto roku už na francúzskych diaľniciach zahynulo 2250 ľudí, a vláda má preto ambíciu toto číslo do piatich rokov znížiť na 2000 za celý rok. Návrh je podľa analytikov dobrý, ale nerieši situáciu v prípade zlých klimatických podmienok, ktoré k nehodovosti taktiež prispievajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies