Francúzska Engie chce predať svoj majetok v Poľsku za 500 miliónov eur

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 15:10 • 2 min
Francúzska Engie chce predať svoj majetok v Poľsku za 500 miliónov eur

VARŠAVA - Francúzska energetická spoločnosť Engie chce predať svoju poľskú elektráreň Polaniec používajúcu ako palivo uhlie.

slovakia

left justify in out

Firma to povedala v utorok, čím potvrdila správu poľského denníka Puls Biznesu. Denník, ktorý citoval nemenované zdroje, uviedol, že Engie chce predať majetok za 500 mil. eur, vrátane elektrárne v meste Polaniec na juhovýchode krajiny.


Hovorkyňa spoločnosti Engie v Paríži konštatovala, že firma sa v závere januára rozhodla vyzvať potenciálnych investorov, aby prejavili záujem o elektráreň Polaniec v rámci strategickej revízie svojho majetku. Engie plánuje do roku 2018 predať aktíva v hodnote zhruba 10 mld. eur, vrátane elektrární na fosílne palivá, keďže sa chce orientovať na plynárenské siete, na energiu z obnoviteľných zdrojov a na služby v oblasti energetiky.


Polaniec je piatym najväčším výrobcom elektriny v Poľsku. Výroba elektriny z uhlia je v krajine väčšinou stratová pre vysoké náklady na emisie CO2 a zastaranú infraštruktúru, ktorá si vyžaduje neustále investície. Lokálne energetické skupiny kompenzujú tieto straty inými oblasťami podnikania vrátane distribúcie. Engie však nemá v krajine vlastnú distribučnú sieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies