FOTOREPORTÁŽ: Najhlučnejší sú Česi, najviac vypijú Fíni

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 15:11 • 2 min
FOTOREPORTÁŽ: Najhlučnejší sú Česi, najviac vypijú Fíni

BRATISLAVA/KOŠICE - V doterajšom priebehu majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji navštívilo bratislavskú fanzónu pri Istropolise a košickú fanzónu v Kulturparku dohromady už vyše 170-tisíc ľudí. Väčšej obľube sa doteraz tešila fanzóna v hlavnom meste. Jej návštevnosť v utorok 21. mája prekonala hranicu 100-tisíc fanúšikov. Do košickej fanzóny si našlo cestu cca 70-tisíc ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Historicky druhý hokejový šampionát najvyššej kategórie na Slovensku sa teší obrovskému záujmu zo strany fanúšikov aj na tribúnach. Zápasy na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v košickej Steel aréne doteraz videlo takmer 400-tisíc fanúšikov. 

 

Najviac pijú Fíni

Fínski fanúšikovia si šampionát úžívajú, veď na Slovensko majú tie najlepšie spomienky už z predchádzajúceho šampiionátu na Slovensku. O Fínoch je známe, že sa vedia baviť, väčšinou sa pohybujú vo väčších skupinkách s témeticky zladeným oblečením. V Košiciach na nich nedajú dopustiť ani miestni prevádzkovatelia barov, pretože priaznivci "Suomi" majú radi slovenský, na ich pomery veľmi lacný alkohol.

 

img

 

Najhlučnejší sú Česi

Hlavné mesto SR a najmä okolie hokejovej arény sa na niekoľko dní stalo domovským stánkom českých fanúšikov. Na rozdiel od Fínov, kktorí preferujú rôzne miešané drinky a tvrdý alkohol, Česi prefererujú svoje pivo. V podnikoch neďaleko zimného štadióna sa preto čapuje výhradné české pivo. Nečudo potom, že všetky zápasy českého tímu sú vypredané a vládne na nich skvelá atmosféra. V dueli proti Nemcom počas druhej tretiny dokonca hala zborne skandovala "Českoskovenskoo - Československoo", takže o tom komu fandia slovenskí fanúšikovia niet pochýb.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies