Poslanec Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenie na komentátora denníka SME

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 14:24 • 2 min
Poslanec Ľuboš Blaha podáva trestné oznámenie na komentátora denníka SME

BRATISLAVA - Poslanec zo strany SMER-SD sa rozhodol podať trestné oznámenie na komentátora denníka SME. Podľa neho vyzýval k systematickej diskriminácii.

slovakia

left justify in out

"Podávam trestné oznámenie na denník SME. Vyzývať k systematickej diskriminácii je trestný čin podnecovania, pán redaktor Peter Schutz. Chceli ste trestať ľudí za ich slobodný názor na očkovanie, až by bolesťou zavýjali. Pripravil som vám expresnú karmu. Zavýjať budete vy," napísal na sociálnej sieti.

 

img

 

Podľa Blahu Peter Schutz vo svojom článku vyzýva k otvorenej diskriminácii tých, ktorí sa nechcú dať zaočkovať. "Ich diskriminácia by mala byť až taká brutálna, aby bolesťou zavýjali," citoval Blaha. Týmito slovami podľa neho Schutz porušil paragraf 337 trestného zákona, podľa ktorého by mal byť za takýto čin potrestaný. "Schutz spáchal trestný čin," povedal Blaha. "Volanie po sadistických trestoch je právne trestné," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ľuboš Blaha: Na Slovensku už nerozhoduje ľud cez svojich zástupcov, ale Lipšic cez svoje ego

 

Ľudia majú podľa neho plné právo na skepsu a pochybnosti. "Nemôžete nikoho nútiť zaočkovať sa," hovorí Blaha. Schutz bude podľa Blahu "pikať". Súčasne vo videu zverejnenom na sociálnej sieti žiada spoločnosť o rešpektovanie, tých, ktorí sú vo vzťahu k očkovaniu opatrnejší. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies