FOTO Žena preventívne zažalovala NASA: Vlastní totiž niečo, čo by mohli chcieť

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 15:00 • 2 min
FOTO Žena preventívne zažalovala NASA: Vlastní totiž niečo, čo by mohli chcieť

Načo čakať, keď konať môžeme už teraz.

slovakia

left justify in out

Keď Neil Armstrong v roku 1969 ako prvý človek pristál na mesiaci, späť na Zem so sebou priviezol okrem vzoriek do laboratória aj niekoľko „suvenírov“. Medzi nich patril aj mesačný prach, ktorý podaroval vtedy malému dievčatku Laure Cicco. Tá ho opatruje doteraz, no začala mať obavy, že by jej vzácny artefakt mohli úrady zhabať. Preto podnikla rázny krok.

 

Laura sa k pozoruhodnej vzorke dostala v roku 1972, kedy jej otec Tom Murray patril do rovnakého spoločenstva elitných pilotov ako Neil Armstrong. Slávny kozmonaut jej ho vtedy daroval aj s venovaním, ktoré obsahovalo prianie šťastia.

 

Podľa americkej legislatívy však všetok materiál z Mesiaca je výhradne majetkom tamojšej armády. Už v minulosti došlo ku konfiškácii takýchto vzoriek, ktoré boli vo vlastníctve iných ľudí. Odhaduje sa, že na svete sa ich momentálne nachádza približne 270, pričom 150 z nich nie je možné vypátrať. Mesačný prach Laury Cicco by mal teda v súčasnosti hodnotu tisícov až miliónov dolárov.

 

Je teda logické, že sa ho nechce len tak vzdať a rozhodla sa zažalovať NASA ešte pred tým, ako sa ktokoľvek pokúsi jej neobyčajnú pamiatku vziať.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies