FOTO+VIDEO V Trnave nákupnej horúčke v zime nepodľahli, pre Spartak bude kľúčový najmä úvod jarnej časti

NETKY.SK • 16 Február 2018, 10:50 • 2 min
FOTO+VIDEO V Trnave nákupnej horúčke v zime nepodľahli, pre Spartak bude kľúčový najmä úvod jarnej časti

TRNAVA – Už cez víkend odštartuje jarná časť Fortuna ligy, Spartak Trnava do nej vstupuje s deväťbodovým náskokom. V tíme lídra však žiadny extrémny tlak nepociťujú, snažia sa tlmiť zbytočné emócie, či prílišné titulové očakávania. Zimnú prípravu absolvoval líder bez zranení a výrazných pohybov v mužstve, gro nákupov absolvoval Spartak ešte v letnom období.

slovakia

left justify in out

Odlišnou filozofiou sa prezentoval v uplynulých týždňoch napríklad Slovan Bratislava, v mužstve belasých nezostal takmer kameň na kameni. V Trnave boli s letnými akvizíciami spokojní, dôvod na výraznejšie zásahy v tíme nebol.

 

"Taký bol náš plán. Kúpiť v januári veľa hráčov je znakom toho, že sa v auguste urobilo veľa chýb pri prestupovej politike. Naše rozhodnutia na začiatku sezóny boli dobré, preto sme v zime doplnili mužstvo iba jedným hráčom. Som spokojný s tým, aký mám k dispozícii káder," uviedol na tlačovej konferencii tréner Spartaka El Maestro. Rodák z Belehradu sa stihol na Slovensku patrične aklimatizovať, komunikuje síce v angličtine, ale nemá problém ani so slovenčinou.

 

img

 

Žiadne prehnané očakávania

Deväťbodový náskok Trnavy pred Žilinou a Slovanom zdanlivo evokuje zvýšený tlak na kabínu, veď v Trnave sa zo zisku titulu naposledy tešili pred 45 rokmi. "Pre mňa sú favoritmi na zisk titulu Slovan a Žilina. Zvyšné štyri kluby z prvej šestice sa pobijú o tretie miesto. Tak to jednoducho je," tlmil El Maestro prehnané titulové očakávania. "Z nášho pohľadu nie je 9-bodový náskok až taký výrazný. Ak by však Žilina alebo Slovan mali deväť bodov navrch, tak v tom prípade, pre nich by to bol určite veľký náskok," dopnil El Maestro.

 

Zimná priprava preverila Spartakovcov

Spartak odohral v zimnej príprave sedem zápasov, z toho trikrát vyhral a až štyrikrát prehral. V generálke zdolal minulú sobotu Karvinú 3:1. Do kádra pribudol stredopoliar Reagy Ofosu, pozitívom je návrat maródujúceho Štefana Pekára, mužstvo opustil iba srbský obranca Slavko Lukič.

 

img

 

Zlomový bude úvod jarnej časti

Spartakovci mali na jeseň skvelý vstup do súťaže. Radi by podobný nástup zopakovali. Teraz čakajú ich tri kľúčové súboje, najskôr už v sobotu 17. februára v Zlatých Moravciach, potom doma so Senicou prvý raz na vynovenom hybridnom trávniku a následne zápas v Dunajskej Strede"Radi by sme odštartovali takým spôsobom ako na jeseň, keď sme vyhrali úvodné štyri zápasy. Viem, že to nebude jednoduché, pre nás je aj tak prioritou vždy len ten najbližší zápas," doplnil El Maestro.

 

Kapitán Lukáš Greššák je rád, že príprava ubehla rýchlo

"Zimnú prípravu nemá rád ani jeden hráč, ale našťastie ubehla rýchlo. Trénovali sme, ako sa patrí a už sa tešíme na ligu. Každý v kabíne vníma ten náskok a možno by tam mohla byť nejaká vrava v tom zmysle, že poďme hrať o majstra. Ale my ideme krok po kroku, sústredíme sa na každý ďalší zápas. V sobotu nás čakajú Zlaté Moravce, ich tréner Juraj Jarábek svojho času pôsobil v Trnave, pod jeho vedením sme na trávniku jazdili a bojovali. Myslím, že svoj tím proti nám namotivuje ešte viac ako proti iným súperom," povedal Greššák. 

 

 

káder FC Spartak Trnava na jar FL 2017/2018:

Brankári: Martin Vantruba, Martin Chudý, Peter Urminský, Dominik Takáč

Obrancovia: Matúš Čonka, Ivan Hladík, Boris Godál, Andrej Kadlec, Matej Oravec, Oliver Janso, Martin Tóth

Stredopoliari: Erik Jirka, Lukáš Greššák, Yasin Pehlivan, Vachtang Čanturišvili, Iľja Čeredničenko, Štefan Pekár, Tomáš Brigant, Anton Sloboda, Ján Vlasko, Reagy Ofosu

Útočníci: Andrej Lovás, Kubilay Yilmaz, Marvin Egho, Stefan Bogdanovski

odchody: Slavko Lukič (Nasaf Karší), Lukáš Mihálik (ŠKF Sereď - hosťovanie), Babatounde Issiaka Bello (koniec zmluvy), Privat Kouakou Yao (koniec zmluvy)

 

Fortuna liga - jarná časť ročníka 2017/2018 - 20. kolo:
 

Sobota 17. februára - o 16.00 h: FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Spartak Trnava (rozhodujú: Pavlík - Slyško, Lieskovský)
Nedeľa 18. februára - o 14.00 h: MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava (P. Hrčka - E. Weiss, Peter Kováč), MŠK Žilina - MFK Ružomberok (Vlk - Žákech, Hrmo), FC Nitra - AS Trenčín (I. Kružliak - B. Hancko, Pozor, hrá sa v Zlatých Moravciach), 1. FC Tatran Prešov - FK Železiarne Podbrezová (A. Somoláni - Chládek, Galo, hrá sa v Poprade), FK Senica - FC DAC 1904 Dunajská Streda (K. Horváth - Tomčík, Vorel)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies