FOTO+VIDEO Slávny Inter Miláno rozširuje svoje aktivity na Slovensku, organizuje tréningové kempy a plánuje tu otvoriť akadémiu!

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 14:01 • 2 min
FOTO+VIDEO Slávny Inter Miláno rozširuje svoje aktivity na Slovensku, organizuje tréningové kempy a plánuje tu otvoriť akadémiu!

BRATISLAVA – Taliansky veľkoklub Inter Miláno, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Milan Škriniar, na Slovensku rozširuje svoje aktivity. Po úspešnej vlaňajšej premiére organizuje ďalší letný tréningový kemp pre hráčov a brankárov vo veku od 5 do 17 rokov. Zástupcovia klubu však už istý čas hľadajú zázemie pre vybudovanie akadémie Interu Miláno. Slovensko by sa tak mohlo stať prvou európskou krajinou s oficiálnou futbalovou akadémiou Interu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Profesionálni tréneri z milánskeho klubu a vyškolení slovenskí asistenti

Tak ako pred rokom aj tentoraz budú kempy prebiehať v Trebaticiach pri Piešťanoch, v dvoch turnusoch od 2. do 7. a  od 9. do 14. júla. "Náš 5-členný tím budú tvoriť traja tréneri hráčov, jeden brankárov a technický vedúci. Od vlaňajška sme pracovali na tom, aby sme rozšírili a skvalitnili aj tím asistentov trénerov, ktorí sú všetci zo Slovenska," informoval na tlačovej konferencii Aldo Montinaro, ktorý má na starosti mládežnícke projekty Interu Miláno vo svete.

 

Organizátori sú pripravení aj na prípadný zvýšený záujem detí: "Vlani náš kemp absolvovalo viac ako sto detí, teraz sme pripravení prijať okolo 150 účastníkov so zárukou, že kvalita výučby bude na tak vysokej úrovni ako vlani. Ak by bol počet záujemcov vyšší, sme schopní zvládnuť aj tento počet."

 

Novinkou bude účasť športovkýň Špeciálnych olympiád

Podľa Radoslava Mlynára - partnera Inter Academy Camp na Slovensku bude tento ročník letných kempov výnimočný, pretože sa ho zúčastnia aj hráčky tímu Špeciálnych olympiád Slovensko, ktoré sa predstavia na júlovom futbalovom turnaji v Chicagu pri príležitosti založenia Special Olympics International. Vedúcou výpravy je bývalá reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Jana Gantnerová ml.: "Je to pre Slovensko veľká česť. Sme jedinou krajinou, ktorá bude na tomto podujatí v ženskom futbale reprezentovať Európu."

 

Projekt akadémie Interu Miláno je na Slovensku veľmi reálny

Zástupcovia Interu Miláno v rámci svojich športových a obchodných aktivít po celom svete veľmi reálne uvažujú aj nad založením futbalovej akadémie na Slovensku. Projekty mládežníckych akadémií zažal Inter realizovať v roku 2008. Svoje akadémie otvoril už napríklad aj v Číne, Japonsku, Argentíne i v USA. "Slovensko má potenciál. Páči sa nám systém vzdelávania, ale aj nadšenie a veľká vášeň pre futbal vo vašej krajine. Prepojenie rodiny, školy a športu zohrávajú v tomto procese veľmi dôležitú úlohu," uviedol Montinaro.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies