FOTO+VIDEO Legendárny atletický míting P-T-S je späť v plnej sile!

NETKY.SK • 4 Máj 2017, 17:09 • 2 min
FOTO+VIDEO Legendárny atletický míting P-T-S  je späť v plnej sile!

BRATISLAVA - Obnovený atletický míting Pravda - Televízia - Slovnaft (P - T - S) po vlaňajšej úspešnej ouvertúre prichádza s projektom 52. ročníka a ešte smelšími plánmi a ambíciami. Slovenský atletický zväz (SAZ) a multišportový areál v Šamoríne s podporou troch zložiek z legendárneho názvu podujatia pripravujú na sobotu 17. júna výnimočné športové podujatie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dynamický dvojhodinový program v modernom formáte ponúkne v 14 disciplínach kompletnú slovenskú špičku a aj svetové hviezdy. Zastúpenie zahraničnej kvality je úmerné finančným možnostiam organizátorov a tiež aj dostupnosti hviezd vzhľadom na nabitý atletický kalendár v druhej polovici júna. Čestným hosťom pretekov bude prezident Európskej atletiky Nór Svein Arne Hansen. Nebude však jediným.

 

"Radi by sme privítali aj viaceré legendy či športovcov spätých s týmto mítingom. Môžem potvrdiť, že pracujeme aj na príchode legendárneho žrdkára Sergeja Bubku. Postupne ich budeme predstavovať," prezradil na štvrtkovej tlačovej konferencii predseda SAZ Peter Korčok. "Míting prezývaný aj ´Zürich východu´ sa vlani po šesťročnej pauze úspešne vrátil. Naším zámerom je nadviazať na slávu z minulosti, keď toto podujatie bolo známe v celej Európe," poznamenal Korčok.

 

Oproti vlaňajšku je termín P - T - S posunutý o dva týždne neskôr, čiže forma atlétov by mohla byť na ešte vyššej úrovni. Štartovať budú aj špičkoví slovenskí atléti. Účasť potvrdili olympijský víťaz z Ria Matej Tóth, strieborný medailista v behu na 60 m z halových ME v Belehrade Ján Volko, Iveta Putalová,či  Marcel Lomnický. "Vstup na míting je voľný. Návštevníci môžu získať atraktívne a hodnotné ceny," prezradil Juraj Bača. 

 

Novinkou je zaradenie šamorínskych kladivárskych súťaží do programu prestížneho seriálu IAAF Hammer Throw Challenge, s čím súvisí fakt, že na ´pétéeske´ budú hádzať aj rebríčkové jednotky planéty. Po vlaňajšku sa vráti neohrozená líderka ženského kladiva Poľka Anita Wlodarczyková, ktorá medzitým dvakrát posunula svetový rekord (až na 82.98) a vyhrala na OH v Rio de Janeiro a ME v Amsterdame.

 

V mužskej súťaži sa slovenská jednotka a piaty z OH 2016 Marcel Lomnický má na čo tešiť. V šamoríne sa predstaví svetová jednotka a jeho tréningový partner Poliak Pawel Fajdek. Okrem zaváhania na OH v Riu vyhral všetko, čo sa dalo: má zlato z MS 2013 a 2015 aj ME 2016, a výkonnostne vyčnieva s obrovským náskokom pred zvyškom sveta.

 

Prehľad disciplín:

Muži: 200 m, 800 m, 3000 m, 400 m prek., výška, trojskok, kladivo (IAAF Hammer Throw Challenge), 3000 m chôdza, 4x100 m

Ženy: 200 m, 400 m, 800 m, diaľka (Memoriál Evy Šuranovej), kladivo (IAAF Hammer Throw Challenge)

 

Časový harmonogram:

13.15 predprogram

14.50 slávnostné otvorenie

15.00 - 17.15 hlavný program

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies