FOTO + VIDEO: Boris Johnson sa v Elyzejskom paláci cítil ako doma, toto si dovolil!

NETKY.SK • 23 August 2019, 9:24 • 2 min
FOTO + VIDEO: Boris Johnson sa v Elyzejskom paláci cítil ako doma, toto si dovolil!

PARÍŽ - Vetu "Urobte si pohodlie," zobral britský premiér Boris Johnson zrejme naozaj doslova a na diplomatickej návšteve sa evidentne cítil úplne uvoľnene.

slovakia

left justify in out

Boris Johnson očividne nebol v Paríži nervózny z rozhovorov o brexite s francúzskym prezidentom Emmanulom Macronom, hoci je to vážna téma a ide o veľa. Vo štvrtok sa v salóne Elyzejského paláca Johnson vôbec "nepotil", naopak, sedel uvoľnene v čalúnenom kresle - a nakrátko si položil chodidlo na nízky servírovací stolík.

 

img

 

Prezident Macron sedel na gauči oproti hosťovi, na opačnej strane malého okrúhleho stolíka, a evidentne dokázal to, že sa hosť cítil v jeho sídle ako doma. Pohodu zachytil fotograf tlačovej agentúry AP.

 

Macron zmodernizoval zariadenie a nábytok v paláci po svojom zvolení v roku 2017. Zavrhol formálny štýl a vymenil ho za dôstojné pohodlie a väčšiu nenútenosť.

 

Obaja politici žartovali, pričom Macron občas plesol rukou po stolíku. Johnson si oprel nohu o okraj stolíka a Macron ukázal na dlážku - kam noha patrí. Britský premiér vtedy povedal "prepáč", zdvihol ruku na ospravedlnenie a zasmial sa.

 

 

Nenútené správanie dvojice pripomínalo "šaškovanie kamarátov", hoci majú rozdielne názory na očakávaný jesenný odchod Británie z Európskej únie. Uvoľnenosť sa možno stane novým normálom v často napätom svete diplomacie. Koniec koncov, Macron už stisol stehno americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi na stretnutí v Paríži vlani v novembri.

 

Elyzejský palác neskôr označil štvrtkové stretnutie Macrona s Johnsonom za "komplexné" a "konštruktívne".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona