FOTO V Čechách sa opäť demonštrovalo, ľudia požadujú odchod Zemana a Babiša

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 10:49 • 2 min
FOTO V Čechách sa opäť demonštrovalo, ľudia požadujú odchod Zemana a Babiša

PRAHA – Ulice Prahy sa znova zaplnili rozhnevanými davmi ľudí, ktorí požadujú zbavenie funkcií dvoch politikov a nezávislý audit na ministerstve.

slovakia

left justify in out

Protestu sa zúčastnilo niekoľko tisíc ľudí, , ktorý zaplnili veľkú časť Václavského námestia a potom sa premiestnili na námestie pred hrad. Podľa usporiadateľov sú protesty odpoveďou na oligarchistické maniere ministra financií a nepochopiteľné chovanie hlavy štátu.

 

Medzi demonštrantmi prevažovali hlavne mladí ľudia. Rečníci vytýkali prezidentovi Zemanovi nie len jeho postoj k Ústave ČR, ale aj vzťahy k Číne, ktorý je tam momentálne na pracovnej návšteve. Rozhorčené hlasy demonštrantov sa nechali počuť aj v Českých Budějoviciach.

 

„Chceme vyjadriť hlbokú nespokojnosť s postupmi, spornými kauzami i protiústavným chovaním oboch politických činiteľov. Našim hlavným cieľom je zmysluplné odvolanie Andrea Babiša z vlády a ústavná žaloba na Miloša Zemana“, uviedla organizátorka Karolína Lukášková. Demonštrácie proti politikom sa konajú v mnohých českých mestách po turbulenciá na českej politickej scéne.

 

Premiér Bohuslav Sobotka po dnešnom stretnutí akceptoval nového kandidáta na post ministra financií. Je ním kandidát ANO Ivana Pilného namiesto terajšieho ministra Babiša. Premiér pripomenul však dve podmienky stanovené v súvislosti s kandidátom a to odborné predpoklady, spôsobilosť a kandidát by nemal pochádzať zo štruktúr Babišovej spoločnosti Agrofert.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies