FOTO Teroristický útok v Pakistane: Hlásia najmenej 65 mŕtvych a 280 zranených

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 19:33 • 2 min
FOTO Teroristický útok v Pakistane: Hlásia najmenej 65 mŕtvych a 280 zranených

LÁHAUR - Bombový útok v meste Láhaur na východe Pakistanu si dnes vyžiadal najmenej 65 mŕtvych a viac ako 280 zranených. S odvolaním sa na oficiálne zdroje o tom informuje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Bombu na parkovisku pri vstupnej bráne do verejného parku Gulšan-e-Ikbál odpálil samovražedný útočník, pričom podľa polície zahynuli väčšinou ženy a deti. K tomuto násilnému činu v rodisku pakistanského premiéra Naváza Šarífa sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

 

Park Gulšan-e-Ikbál pri univerzite v Láhaure bol cez víkend rušnejší ako inokedy vzhľadom na oslavy kresťanskej Veľkej noci. Podľa polície však zatiaľ nie je jasné, či bol útok namierený proti kresťanom, ktorí v prevažne moslimskom Pakistane tvoria nepočetnú menšinu.

 

Láhaur je správnym centrom Pandžábu, najväčšej a najbohatšej provincie Pakistanu, ktorý v posledných rokoch zápasí s násilím zo strany moslimských fundamentalistov a zločineckých gangov. Situácia v Pandžábe je však tradične pokojnejšia ako v iných častiach Pakistanu.

 

Terčom samovražedného bombového útoku sa stala v auguste minulého roka rezidencia pandžábskeho ministra vnútra Šudžu Chánzádu v meste Attok, pričom okrem neho zahynulo viacero ďalších ľudí. K zodpovednosti sa vtedy prihlásili moslimskí radikáli, ktorí sa odštiepili od pakistanskej odnože hnutia Taliban.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies