FOTO Švajčiarska múmia je príbuznou britského ministra zahraničných vecí

NETKY.SK • 25 Január 2018, 15:13 • 2 min
FOTO Švajčiarska múmia je príbuznou britského ministra zahraničných vecí

LONDÝN - Telesné ostatky objavené vo švajčiarskom meste Bazilej patria žene, ktorú radia k predkom britského ministra zahraničných vecí Borisa Johnsona.

slovakia

left justify in out

Múmiu našli pred niekoľkými desaťročiami počas renovácie kostola, pričom pri hrobe nebol pomník a identita ženy bola až doteraz neznáma. Medzinárodný tím, ktorému sa podarilo odhaliť tajomstvo múmie, viedli experti z Prírodopisného múzea v Bazileji.

 

img

Foto: Guido Kleinhubbert
 

Výsledky zverejnia vo štvrtok vo švajčiarskej televízii. Podľa BBC však vzorky DNA, ktoré získali z prsta ženy, ukázali, že sa volala Anna Catharina Bischoff a patrila k prominentnej miestnej rodine. Zomrela v roku 1787. Jej dcéra sa vydala za Christiana Huberta Barona Pfeffela von Kriegelsteina, predka spomínaného ministra, ktorý sa celým menom volá Alexander Boris de Pfeffel Johnson.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies