FOTO Slováci pomáhajú zvieratám z cirkusov: Dávajú im nový domov

NETKY.SK • 16 August 2017, 09:37 • 2 min
FOTO Slováci pomáhajú zvieratám z cirkusov: Dávajú im nový domov

Skupina Slovákov zachraňuje zvieratá z nevhodných podmienok v cirkusoch a poskytuje im nový domov vo svojom jedinečnom parku.

slovakia

left justify in out

Cirkusy so zvieratami sú na Slovensku stále populárnou záležitosťou. Takmer každý rodič tam svoju dcéru či syna vezme aspoň raz, hoci o etike takéhoto predstavenia sám nie je úplne presvedčený. Je to však jednoduchšie, ako vysvetľovať milovanému dieťaťu, prečo jeho kamaráti do cirkusu išli a ono nie.

 

Cirkusové zvieratá však vedú veľmi smutný život. Narodili sa do prostredia, ktoré sa absolútne prie ich prirodzenosti a v neľudských podmienkach sa presúvajú z miesta na miesto, kde sa stávajú terčom pozornosti davov zvedavých divákov. Okrem toho, že majú veľmi obmedzený životný priestor, podstupujú tvrdé výcviky, ktoré sú pre nich často veľmi ponižujúce.

 

Tomu by mal byť čoskoro koniec. Novela zákona schválená slovenskou vládou zakáže vystupovanie určitých druhov zvierat v cirkusoch. Malo by ísť predovšetkým o mačkovité šelmy či slony. Čo sa však s nimi stane po vstúpení nariadenia do platnosti?

 

To sa rozhodla vyriešiť skupina ochrancov zvierat, ktorí pre nich postavili špecializovaný park. Vytvorili im tu vhodné podmienky na pokojný život. „Naším prvoradým cieľom je vytvorenie čo najoptimálnejších životných podmienok pre zvieratá, ktoré zachraňujeme z cirkusov a z nevhodných pomerov v domácich chovoch,“ vysvetľuje tím pracovníkov parku.

 

Momentálne tu našli svoj nový domov levy, tigre, pumy, leopardy, rysy, ale aj gibony, malpy, lemury, papagáje, surikaty či dokonca žraloky. Park ponúka aj možnosť vstupu k niektorým druhom zvierat, no len so sprievodom ošetrovateľa a len vo vybraných časoch, aby mali zabezpečený svoj pokoj.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies