FOTO Recept: Zavárame malú cibuľku a karfiol

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zavárame malú cibuľku a karfiol

BRATISLAVA - Karfiol je zdravý a diétny. Môžeme ho variť, dusiť, zapekať, vyprážať. No nezabudnite ho na zimu aj zavariť, je to chutná príloha.

slovakia

left justify in out

Karfiol

Zo 750 ml vody, 250 ml octu, 20 g soli, 30 g kryštálového cukru si uvaríme nálev, ktorý necháme vychladnúť. Medzi tým si rozoberieme karfiol na malé ružičky a namočíme ho na 20 minút do mierne slanej vody. Vyberieme a uložíme ho do umytých pohárov. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú mrkvu, uhorku, červenú papriku, alebo červenú cibuľu. Zalejeme nálevom, poháre dobre uzavrieme a sterilizujeme 15 minút pri bode varu.

 

img

 

Malá cibuľka

Cibuľku  očistíme a uložíme do pripravených pohárov. Zalejeme horúcim nálevom ktorý si uvaríme z 1 litra vody, 25 g soli, 80 g cukru a 0,25 l octu. Do každého pohára (0,7l) pridáme 6 zrniek nového korenia, 6 zrniek čierneho korenia a 1 bobkový list. Na spestrenie môžeme k cibuľkám priložiť aj inú zeleninu. Sterilizujme 15 minút pri 100°C.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies