FOTO Recept: Kotlety na smotane
BRATISLAVA - Kotleta je pôvodom z francúzskeho côtelette, teda rebierko. Je to plát mäsa z boku zvieraťa s kosťou.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z bravčového karé s kosťou, olej, kyslá smotana, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté korenie, mletá sladká paprika
Príprava receptu:
1. Karé naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji.

2. Potom ich vyberieme, olej zaprášime múkou, trochu povaríme, pridáme ½ ČL mletej sladkej papriky, zalejeme asi 1 ½ dcl vody, kyslou smotanou a dosolíme. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody.

3. Povaríme, vložíme späť kotlety. Podávame s ryžou.

Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk