FOTO Recept: Kotlety na smotane

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Kotlety na smotane

BRATISLAVA - Kotleta je pôvodom z francúzskeho côtelette, teda rebierko. Je to plát mäsa z boku zvieraťa s kosťou.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

4 rezne z bravčového karé s kosťou, olej, kyslá smotana, 2 PL hladkej múky, soľ, mleté korenie, mletá sladká paprika

 

Príprava receptu:

1. Karé naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji.

obrazok

2. Potom ich vyberieme, olej zaprášime múkou, trochu povaríme, pridáme ½ ČL mletej sladkej papriky, zalejeme asi 1 ½ dcl vody, kyslou smotanou a dosolíme. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte trochu vody.

obrazok

3. Povaríme, vložíme späť kotlety. Podávame s ryžou.

obrazok

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies