FOTO Recept: Husací perkelt

NETKY.SK • 6 Október 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Husací perkelt

BRATISLAVA – Kto nepozná perkelt? Stará slovensko-maďarská klasika. No pripravte si ho s husacieho mäska.

slovakia

left justify in out

Príprava:

1. Hus umyjeme, osušíme a vyberieme z nej sadlo. To nakrájame a vyškvaríme na masti. 

 

img

 

2. Pridáme cibuľu, hus nakrájanú na malé kúsky, osolíme, pridáme mletú papriku, korenie, bobkový list a chvíľu spolu orestujeme. 

 

img

 

img

 

3. Podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Nakoniec zaprášime múkou, necháme prejsť varom a dochutíme. 

 

img

 

Podávame s haluškami, alebo cestovinami. 

 

img

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies