Do súťaže Strom roka 2023 možno prihlasovať stromy do 5. mája

NETKY.SK • 9 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
Do súťaže Strom roka 2023 možno prihlasovať stromy do 5. mája

BANSKÁ BYSTRICA - Nadácia Ekopolis už po 21. raz hľadá po celom Slovensku pozoruhodné, obľúbené stromy do súťaže Strom roka 2023. Nerozhoduje druh, vek ani výzor, ale jeho príbeh a spojenie s ľuďmi. Verejnosť môže svojich favoritov nominovať do 5. mája prostredníctvom online formulára. Informovala o tom Martina Hromadová z banskobystrickej nadácie.

slovakia

left justify in out

"Aj tento rok hľadáme stromy, ktoré nás zaujmú svojou výnimočnosťou, nezlomnosťou či spojením s ľudskými príbehmi. Aj vďaka úspechu Dračieho duba z Lozorna doma i v medzinárodnej súťaži si čoraz viac uvedomujeme, aké dôležité je budovať u ľudí záujem o životné prostredie, približovať ho verejnosti, čo obsahuje kvalitná starostlivosť o stromy a najmä aké nenahraditeľné funkcie existujúce stromy v krajine plnia," konštatovala Hromadová.

 

img

 

Prihlasovať stromy je možné len elektronicky. "V prihláške je potrebné uviesť základné informácie o strome – jeho druh, približnú výšku, lokalitu, kde rastie a aspoň orientačný vek. Porote pri rozhodovaní o finálovej dvanástke určite pomôžu pútavé fotografie a príbeh stromu," dodala Hromadová s tým, že aj v tomto roku víťazi získajú financie na odborné ošetrenie. Podrobnejšie informácie možno nájsť na webovej stránke nadácie alebo sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies