BRATISLAVA – Ak máte radi výraznú hríbovú chuť, vyskúšajte túto polievku.
Suroviny pre 4 osoby:
250 g čerstvých húb, 4 zemiaky, 1 cibuľu, soť, mleté čierne korenie, olej, petržlenovú vňať, mletú sladkú papriku,
Príprava receptu:
1. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme očistené a nakrájané hríbiky, petržlenovú vňať, korenie, mletú sladkú papriku, soľ a spolu orestujeme.
2. Zalejeme trochou vody a udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, dolejeme vodou a dovaríme do mäkka.
3. Dochutíme, podávame s čerstvým chlebom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies