BRATISLAVA – V tomto predvianočnom období sa vám určite vracajú spomienky na špajzu vašej babky, kde na regáloch určite nechýbala huspenina. Skúste si ju uvariť aj vy.
Suroviny:
1 kg bravčových nožičiek a koží, 1 bravčový chvost, soľ, 2 mrkvy, 1 petržlen, 3 bobkové listy, celé a nové korenie, 2,5 litra vody,
Príprava:
1. Umyté nožičky, kože a chvost dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme na miernom ohni asi 2 hodiny. Potom pridáme očistenú zeleninu, bobkový list, korenie a varíme ďalšie 3 hodiny.
2. Nožičky vyberieme, pokrájame, dáme do misiek a zalejeme precedeným vývarom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Huspeninu podávame zdobenú cibuľou, pokvapkanú octom a čerstvým chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies