FOTO Pri požiari v továrenskom komplexe na Filipínach sa zranilo vyše 120 zamestnancov

NETKY.SK • 2 Február 2017, 14:52 • 2 min
FOTO Pri požiari v továrenskom komplexe na Filipínach sa zranilo vyše 120 zamestnancov

GENERAL TRIAS - Vyše 120 zamestnancov vrátane dvoch Japoncov utrpelo pri požiari továrne na Filipínach zranenia a najmenej jeden robotník je nezvestný. Plamene zachvátili obrovskú továreň južne od hlavného mesta Manila už v stredu večer a vyhnali z nej tisíce ľudí, ktorí utekali do bezpečia. Informoval o tom dnes filipínsky predstaviteľ.-

slovakia

left justify in out

Požiar v továrni House Technology Industries dostali hasiči medzitým pod kontrolu, ale ani po takmer 24 hodinách od vypuknutia ho ešte úplne neuhasili.

 

Továreň sa nachádza v meste General Trias vo filipínskej provincii Cavite, južne od Manily, informoval guvernér Jesus Crispin Remulla.

 

Hasiči dúfajú, že v priebehu dneška sa dostanú do vnútra zhorenej továrne a prehľadajú ju. Komplex sa rozkladá na šiestich hektároch pôdy.

 

Približne štyria zo zranených sa nachádzali v kritickom stave, uviedol Remulla novinárom. Dodal, že niektorí zamestnanci vyskočili z okien, aby unikli plameňom. V trojposchodovej budove sa vyrábali diely prefabrikovaných domov a vyvážali sa do Japonska.

 

"Nič nemôžeme vylúčiť, pretože požiar stále horí a zatiaľ sme nevideli žiadnych mŕtvych," povedal guvernér Remulla o možnosti, že v horiacom pekle v noci nadnes uviazli zamestnanci a sú stále v továrni. "Ale sme pripravení na najhorší možný scenár," dodal.

 

Požiar očividne vypukol, keď sa pokazil stroj a vyvolal malé explózie na oddelení s horľavým materiálom. Práve v tom čase sa menili dve zmeny, pričom každá mala 3500 zamestnancov. K nočnej oblohe sa dvíhali obrovské stĺpy dymu a z továrne šľahali červené plamene.

 

V továrni je zamestnaných okolo 15.000 ľudí a je najväčšou v provincii Cavite. Nachádza sa v osobitnej ekonomickej zóne mesta General Trias, asi 26 kilometrov od Manily.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies