Prezident Kiska navštívil pacientov detskej onkológie: VIDEO s pekným odkazom na MDD

NETKY.SK • 1 Jún 2015, 17:05 • 2 min
Prezident Kiska navštívil pacientov detskej onkológie: VIDEO s pekným odkazom na MDD

BANSKÁ BYSTRICA - Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí dnes prezident Andrej Kiska navštívil Kliniku pediatrickej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. S hospitalizovaným detským pacientmi sa krátko pozhováral a daroval im stolové hry a knihy. Stretol sa tam aj s aktivistami z neziskovej organizácie Dobrý anjel, ktorí pre deti pripravili program.

slovakia

left justify in out

„Dnes je MDD a práve na tento deň treba pozrieť tých hrdinov, tých bojovníkov, ktorí nemôžu byť ako iné deti s rodičmi napríklad v zoologickej záhrade alebo niekde na výlete. Tak som ich chcel pozrieť a pozdraviť. Na detské onkológie chodievam na MDD už niekoľko rokov, predtým za charitu a teraz ako prezident,“ povedal pre média Kiska. Hospitalizované deti aj ich rodičia podľa neho potrebujú podporu a potrebujú vedieť, že spoločnosti záleží na tom, aby ich deti čím skôr vyzdraveli. Dodal, že ako prezident ich podporuje nielen svojou osobnou účasťou, ale problémy, s ktorými ho oboznámia rodičia pacientov či zdravotnícky personál, otvára pred kompetentnými.

 

Marketingová manažérka Dobrého anjela Ľudmila Kolesárová uviedla, že s prezidentom Kiskom ešte ako šéfom ich organizácie každý rok na MDD chodievali na detskú onkológiu buď do Košíc, alebo do Bratislavy, alebo do Banskej Bystrice. Organizácia Dobrý anjel aktuálne pravidelným mesačným príspevkom pomáha zhruba tritisíc rodinám, ktoré sa pre závažnú chorobu dieťaťa dostali do ťažkej finančnej situácie.

 

Andrej Kiska po návšeteve Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici zverejnil na svojom facebooku takýto odkaz deťom a hlavne rodičom:

 

 

 

Všetkým deťom a rodičom

Posted by Andrej Kiska on Monday, June 1, 2015




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies